KIB är utslaget ur slutspelet

Det som i torsdags blev ett målsnålt oavgjort blev nu en mångmålsförlust. 9-4 slutade matchen till Järna på hemmaplan och KIB:s damer är nu utslagna ur slutspelet.

Foto:

Övrigt2018-03-03 17:17

Under lördagsförmiddagen var det dags för den andra av två slutspelsmatcher mot Järna. Den första, som spelades i torsdags, slutade 1-1 och för att gå vidare i slutspelet och i förlängningen till det allsvenska kvalet, krävdes en vinst.

Det visade sig bli svårare än förväntat. Redan 40 sekunder in sköt Järna sitt första skott på mål – och prickade. Tio minuter senare kom Järnas andra skott på mål och därmed även Järnas andra mål.

– Vi har greppet spelmässigt och skjuter och skjuter, men får inte till det. Vi får utvisningar och blir trötta – och då gör de sitt tredje mål, berättar tränaren Kent Olsson.

Frustration kantade den andra perioden för KIB:s del, som till en början verkade få momentum när de gjorde 3-1. Men lyckan varade inte länge, utan Järna utökade ledningen till 5–1 med två snabba skott i mitten av den andra halvleken. Sen fick Katrineholmsdamerna jaga det både bollsäkra och erfarna laget, men utan framgång. KIB lyckades visserligen reducera till 5–2, men Järna petade snabbt in 6–2 varav KIB återigen försökte komma ikapp och reducerade till 6–3.

Riktigt tufft blev det när Järna gjorde sitt omdiskuterade sjunde mål.

– För oss var det ett uppenbart skott i stolpen, men domaren dömde som mål. Då blir Stina Karlsson upprörd och får två plus 10 minuters utvisning för osportsligt uppträdande, vilket gör att det blir ännu tyngre för oss, säger Kent Olsson.

Stina Karlsson som spelar som back fick ersättas av en centerspelare i tolv minuter, halvvägs in i den sista perioden. Trots detta lyckas Järna bara göra två mål till under hela den sista perioden, och KIB ett. Men förlust blev det ändå – och därmed är damerna utslagna ur slutspelet.

Det var inte glada miner i laget när förlusten blev ett faktum.

– Det är besvikelse över insatsen och över sättet man förlorar på. Vi är tuffa och många har verkligen vinnarinstinkten som gör att det blir riktigt jobbigt när man förlorar så här, säger tränaren Kent Olsson.

Han berättar att laget kämpat bra, men att det är mycket små marginaler i slutspelet och att de trots bra spel inte lyckades göra mål på de chanser som laget fick.

– Vi vinner skottstatistiken, men fokuserar för mycket på domaren och på oss själva. Vi gnäller lite för mycket och kämpar hårt, men fel, säger han.

Att KIB:s damers säsong skulle sluta både tvärt och i tårar var inte planen. Men nu återstår hemmacup för de yngre spelarna och laget ska träna tillsammans mars ut.

– Vi har inte spelat slutspelsmatcher tidigare och nu ser vi vad som krävs. Det krävs detaljer, flyt och att vara ordentligt grundtränade. Det kommer vi vara nästa år.

Vad kommer du att säga till damerna under nästa träning?

– Vi tränar ihop på tisdag och då kommer jag lyfta upp att de har kämpat väl. Och att vi har framtiden för oss. Trots att det känns tufft nu och i ett par dagar framöver så blir vi stärkta av det här och kommer att vara bättre nästa år. De har varit fantastiska, säger Kent Olsson.

Målskyttar

Maria Lundbland, Ellen Petterson, Sandra Eriksson, Stina Karlsson

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!