Katrineholmslaget tvåa i seriepremiären: "Svårare än vad vi hade trott"

I Linköping inleddes seriespelet för crossfit-laget från Katrineholm. De knep en andraplats.

Foto:

Övrigt2019-02-03 17:00

– Det var tufft, men väldigt roligt att alla fem tester genomfördes på så kort tid. Vi hann knappt vila något emellan, så man var helt slut efteråt, berättar Sabina Berg som är en av de fyra personerna som tävlade under lördagen.

Med sig hade hon Nicoline Ferno, Mattias Lindgren och James Casey.

Laget, som heter "Boxen Katrineholm" och som tävlade mot "Blood, sweat and champagne" från Norrköping, "Highway White" och "Highway Blue" från Linköping, utmanades i olika lagtävlingar där den fysiska förmågan testades. Det handlade om rena styrkeprestationer, om hopprep och roddmaskin, repklättring och gymnastik, uppdelat på fem olika grenar som genomfördes under 90 minuter.

– Upplägget var lite svårare än vad vi hade trott. Till exempel skulle alla klara av att klättra upp för ett rep, det hade jag aldrig testat förut så jag fick snabbt dra till gymmet för att testa på lördagsmorgonen. Som tur var kunde man välja vem som skulle göra flest i just den grenen, så jag behövde bara göra två klättringar men fick ro lite mer i stället, berättar Sabina Berg.

Laget placerade sig som tvåa i det första testet, trea i det andra, delad förstaplats i det tredje, trea i det fjärde testet och tvåa i det sista testet.

– Vi är nöjda med placeringen så klart, men vi skulle behöva jobba på att vara lite mer synkade. Nu är vi en erfarenhet rikare. Det är häftigt med tävling, för när man inte väljer själv så tvingas man ta itu med de svagheter man har. Nu vet vi definitivt vad vi ska jobba på till nästa gång, avslutar Sabina Berg.

Nästa match för laget är i Norrköping om två veckor. Hemmamatch vankas drygt tre veckor efter det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!