Katrineholmsduo vann crossfittävling

I helgen anordnades Highway games, en crossfittävling som lockar atleter från hela landet, i Sveriges största anläggning i Linköping. Matias Lindgren och Simon Casey från Boxen Katrineholm deltog – och tog hem segern.

Matias Lindgren och Simon Casey överst på prispallen efter tävlingen i Linköping.

Matias Lindgren och Simon Casey överst på prispallen efter tävlingen i Linköping.

Foto:

Övrigt2018-10-29 23:41

Sju tävlingsmoment i form av olika träningspass var det som väntade de 84 deltagande lagen. Tävlingsformatet var i par och de fyra klasserna delades upp utifrån kön och tävlingsvana. I den avancerade klassen för herrar ställde Matias Lindgren och Simon Casey upp och de bjöd sina medtävlande på ett redigt motstånd redan från start. Under den första tävlingsdagen växlade de mellan att inneha ledning och att ligga tvåa. I en ständigt fullsatt lokal lyckades de vinna trea sju moment, komma tvåa i ett, trea i två och fyra i ett. Resultat som gjorde att de under söndagskvällen kunde lämna tävlingen som segrare bland de 24 lagen som deltog i klassen. Då hade de mätt sina fysiska färdigheter i bland annat löpning, rodd, burpees och ett mångtal högintensiva varianter av styrkeövningar.

– Det känns jättekul. Det var väldigt mycket flås och ren crossfit, vilket är en av våra styrkor. Sedan är vår fördel som tävlingspar att vi har tränat mycket ihop, vi känner till varandras styrkor och brister och kompletterar varandra, berättar Simon Casey, som har lite mer tävlingserfarenhet än sin lagkompis Matias Lindgren.

– Men det är han som verkligen börjar komma in i det här och vi kommer definitivt att tävla mer tillsammans, konstaterade Casey.

Till duon styrkor hör de gymnastiska bitarna och där visste de att de skulle plocka poäng.

– Men vår sämsta placering av de 24 i klassen var en fjärdeplacering och det var i ett styrkemoment och efter att vi hade klantat oss och fått icke-godkända lyft. Så vi är verkligen supernöjda med allt, även om vi tabbade oss lite där, säger Casey.

Hemvägen var glädjefylld och även om ingen ny tävling är inbokad så säger Simon Casey att det är sannolikt att det blir tävling snart igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!