KAIK tappade serieledningen

Fyra tuffa bortamatcher gav bara en seger för de lokala lagen KAIK och Vingåkers BK. Dessutom tappade KAIK sin serieledning.

Marcus Eriksson var bäste VBK:are i helgen

Marcus Eriksson var bäste VBK:are i helgen

Foto:

Övrigt2017-11-08 07:00

Serieledande KAIK åkte först till Finspång där hemmalaget Vallonen tog emot och var på ett fantastiskt spelhumör. Främst hade laget Per Tillberg som slog snygga 978 efter serieföljden 199, 254, 237 och 288. Inte mycket sämre var Kenneth Edström med 915. Då hjälpte det inte att KAIK faktiskt hade åtta av nio spelare över pari, vilket är oerhört sällsynt, om det över huvud taget har hänt.

Nu hjälpte det inte, eftersom ett storspelande Vallonen vann matchen med 12–8.

Mot det gamla storlaget IK Sleipner, som parkerade sist i tabellen, hittade KAIK inte alls något av det spel man haft i Finspång timmarna innan. Redan efter två serier var matchen avgjord och från att alla hade varit över pari mot Vallonen så var det ingen som klarade samma gräns mot Sleipner. Bowling är en märklig sport.

Vingåkers BK verkar ha vaknat lite ur den slummer laget har befunnit sig i under inledningen av säsongen. I Norrköping åkte man på stryk med 4–1 i första serien mot BK Örnen, men sedan körde VBK helt över motståndarna i övriga serier och vann solklart med 13–6.

Mikael Vingkvist och Marcus Eriksson var båda lika heta och landade på 841 och Rikard Asp var åter duktig med 819.

Mot Mjölby var VBK med skapligt i tre serier, men orkade inte hela vägen och fick ge sig med 13–7. Endast Magnus Johansson hankade sig över 800, med två pinnars marginal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!