Ingen revansch för KAIK mot Krutholmen

Det var ett revanschsuget KAIK som mötte Krutholmen i Duveholmshallen på torsdagskvällen, men dessvärre besannades inte förhoppningarna om seriens första vinst.

Arkivbild.

Arkivbild.

Foto:

Övrigt2018-02-01 21:21

I det förra mötet vann Krutholmen med 27–25, efter att Katrineholms handbollsherrar haft spelmässigt dåliga inledningar på både första och andra halvlek. Men med tanke på Katrineholms AIK:s matchhistorik under den här serien var den lilla poängskillnaden nog för att hoppas på det som kunde ha blivit seriens första vinst.

Men så blev inte fallet, utan Katrineholmsherrarna drabbades av seriens elfte förlust när matchen slutade 17–31.

Lagledaren David Thörner var uppgiven.

– Det var rätt kasst, det är allt från dålig inställning till förkylningar och småskador, sa han direkt efter matchens slut.

Han menar att lagets negativa inställning inte till en början berodde på att de ligger i botten av serien, utan att laget fått upp lite hopp efter matchen mot Norrköping och den tidigare bortamatchen mot Krutholmen. Men med en tunn och ganska sliten trupp blir det lätt negativt snabbt.

– Vi behöver mer glädje igen, det är inte själva handbollen det är fel på. Det går lite för fort, vi träffar någon ribba och de får i sin tur in något lätt mål, säger David Thörner.

Målvakten Oscar Carlsson, som tilldelades pris för matchens bästa spelare för KAIK, vill han berömma lite extra och likaså vänsternian Christoffer Persson.

Målskyttar var Simon Lindberg, 7, Alexander Wåhlin, 4, Pelle Engström, 2, Christoffer Persson 2, Mohammed Saadi och Timmy Olsson.

I med att söndagsmatchen är framflyttad får laget mer vila och David Thörners förhoppning är att den ska medföra friskare och mer positiva spelare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!