Ingen lycka för Oppundaskyttarna

Edvin Moberg och Gustav Pettersson som tävlar i A-landslaget, fick ingen sydkoreansk medvind under världscup-tävlingen i skeet i helgen.

Foto:

Övrigt2018-04-29 18:17

Under två tävlingsdagar på den splitternya anläggningen i Changwon i Sydkorea genomfördes världscupen i olika former av skytte. I skeet, där Katrineholmskillarna tävlar, skjuter man under dessa dagar fem rundor med 25 skott vardera och på världscupnivå krävs det inte många missar för att tappa nästintill tiotals placeringar.

– Den första dagen hängde vi med i toppen, men sen gick det sämre. Om man bommar någon blir det genast svårare, man tappar den lilla extra gnistan när man inser att man kanske inte tar sig till final, berättar Edvin Moberg under söndagseftermiddagen.

Den första dagen fick de med sig 48 av 50 respektive 47 av femtio, men den andra dagen gick det utför efter att de missat något skott för mycket. När finalchanserna, som inte egentligen var förväntade, försvann så blev det lite lättare att missa lerduvan och killarna slutade på en 44:e (Moberg) och 52:a (Pettersson) plats, med 116 och 114 poäng av 125.

– Det är varken bra eller dåligt, det är okej. Men det är klart man hade velat göra bättre. Och man borde ligga på ungefär 120 för att få åka iväg på EM och VM.

Mästerskapen har varit Oppundaskyttarnas målsättning, men trots dagens resultat är det inte försent. En tävling avgör inte – nu har de dessutom erfarenhet av banan och området där VM kommer att gå: Changwon. Och inför EM blir det också lättare, de åker nämligen till Österrike om två veckor att tävla i en GP-tävling och då på samma banor som EM kommer att gå på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!