Ingen drömvinst för Griffins

Den sista rugbymatchen innan sommaruppehållet i serien spelades på Djulö IP och det var Katrineholm Griffins som tog emot Linköping Rugby. Dessvärre gick det inte som planerat och Griffins står fortfarande utan en enda vinst denna säsong.

Foto:

Övrigt2018-03-18 20:30

Temperaturen närmade sig nästintill 30 grader under söndagseftermiddagen när Griffins tog emot Linköping för sista gången innan sommaruppehållet. Förhoppningen var att det unga laget skulle få ta sin allra första vinst, och ett tag såg det ut att bli så.

– Vi spelade väldigt bra i dag. Vi försöker satsa långsiktigt och ge våra yngre spelare tid på planen, trots att erfarenheten inte finns där ännu. Och vi ledde ända in i andra halvlek, berättar tränaren Tom Simpson.

Men i andra halvlek och mot slutet lyckades Linköpings Rugby vända på spelet och i stället överrumpla Griffins, både tekniskt och med muskler. Men inte i antal.

De som spelat allra längst i Griffins har spelat i två år och de färskaste lagmedlemmarna i bara någon månad. Och till matchdagen kom fler än tillräckligt antal spelare – något som enligt tränaren imponerade på Linköpingsklubben, som själva varit tvungna att låna fem spelare från Norrköping för att få ihop ett lag.

– Det hade varit roligt att vinna, men vi satsar på långvarig tillväxt. Vi vill inte spela bra en enda dag, utan vi vill bli ett bra lag. Det är jätteroligt att vi är så många och vi blir fler hela tiden, berättar tränaren.

15-36 slutade matchen till Linköping. Tom Simpson var nöjd med hela laget, men berömde specifikt MVP-forwardsen Joseph Jansson och Ouadie Daniel och även denna gång den yngre spelaren Joel Rosén för sin spelnärvaro och fysiska prestation.

Matchen avrundades med grillning och häng lagen emellan, en rugbytradition som lagen inte gärna tummar på.

– Det är bra stämning och gott socialt umgänge, berättar Simpson.

Den första matchen efter uppehållet äger rum dem 11 augusti och då borta mot Karlstad. Fram tills dess är det träning som gäller.

– Vi har grundstenarna och vi bygger vidare. Vi blir hela tiden bättre och när vi möter Karlstad igen kommer det att vara som ett annat lag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!