Inför finalerna: de är vidare och de har åkt ur

Nu är gruppspelet i Värmbols stora inomhuscup över – och i fredags kväll avgjordes åttondelsfinalerna. Nu väntar två späckade finaldagar innan vinnaren koras nästa veckas fredag.

Foto: Jarperud Stina

Övrigt2018-12-22 16:05

För några lag var inomhuscupen i fotboll redan avgjord innan fredagens åttondelsfinaler. Det gäller de som kom sist i sina respektive grupper – från grupp A åkte Österåkers IS ut med tre förluster, ur grupp B fick Björkviks IF packa ihop efter två förluster och en vinst och i grupp C var det Värmbols U19-lag som åkte ur med tre förluster. Likadant var det för Hälleforsnäs som åkte ur grupp D.

Men i åttondelsfinalerna var det tight. De två första matcherna, Baggetorps IF–Katrineholms AIK (4–5) och Marsjö–Byle GoIF–Vingåkers IF (3–2), fick avgöras på straffar och som segrare ur dessa gick KAIK och Marsjö/Byle GoIF (som därmed också är vidare till kvartsfinalerna på torsdag). Därmed är fjolårsfinalisten Vingåkers IF ute ur spelet.

I den tredje åttondelsfinalen åkte Sköldinge IF på stryk från Oxelösunds IK som vann med 2–0 och i den fjärde tog sig Värmbols FC U21 vidare till kvarten efter att ha besegrad Ericsbergs GoIF med 1-2.

Först ut i kvartsfinalerna på torsdag står Värmbols FC A, som direktkvalificerat sig genom att vinna A-gruppen, och Marsjö–Byle GoIF som tog sig vidare från åttondelsfinalen i torsdags. Det är ett division 2-lag mot ett division 6-lag, vilket innebär att Marsjö/Byle får (divisionsskillnaden) fyra bonusstraffar att ta ut när som helst under matchen vid spelavbrott.

Därefter möter vinnaren ur grupp B, Katrineholms SK 2, Värmbols FC:s U21-lag. KSK 2 bedöms som ett div 6-lag och VFC:s U21 som ett div 5-lag, så KSK 2 får en bonusstraff.

Vinnaren ur grupp C, Malmköpings IF från division 4, möter Katrineholms AIK från division 7 i den tredje kvartsfinalen (tre bonusstraffar) och i den sista möter vinnaren ur grupp D, Katrineholms SK, Oxelösunds IK (inga bonusstraffar).

Så vilka är förutsättningarna? Två aspirerande skytteligavinnare, Martin Lindgren (8 mål) och Demir Sulejmanovic (6 mål), återfinns i Värmbols FC A – laget som gjort flest mål av alla i gruppspelet (33 stycken, näst bäst är KSK med 18 mål). Det är klart att det bådar gott för hemmalaget, som förra året och året dessförinnan segrade i den egna cupen. Johan Lind från Marsjö/Byle ligger trea i skytteligan med fem mål – jämsides med August Härnström som spelat för Ericsbergs GoIF (och som inte längre kan konkurrera då laget är utslaget).

Under fredagen den 28 december spelas först två semifinaler som givetvis baseras på vinnarna i kvartsfinalerna och sedan spelas bronsmatchen innan det är dags för den stora finalen. Förra året låg 27 000 kronor i prispotten inför finalkvällen.

Nyfiken på hur finalkvällen var förra året? KK direktrapporterade från matcherna. Läs mer HÄR.

Tidigare vinnare

2017: Värmbols FC A - Vingåkers IF 8-3

2016: Värmbol FC A - Värmbols FC U19 6-4

2015: Vingåkers IF - Värmbols FC A 4-2

2014: Flens IF/Södra - Ericsbergs GoIF 3-2

2013: Vingåkers IF - Katrineholms SK 3-1

2012: Värmbols FC A - Vingåkers IF 4-3

2011: IFC Katrineholm - Vingåkers IF

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!