Sporten är folkrace och hemma på familjen Bergeås gård, en mil utanför Katrineholm, står det två gröna folkracebilar, en småbucklig Mazda 323 och en annan väldigt bucklig bil av samma märke.
– Den buckligaste körde jag sex tävlingar med förra året och när Johan bestämde sig för att han också ville köra i år, så skaffade vi den här som vi båda ska köra nu på lördag, säger Sara Bergeås.
Då bär det av till Finspång för säsongens första tävling.
– Jag kommer från en motorfamilj, både min pappa Sören Sjöman och brorsa Jonas, kör rally och de har frågat flera gånger om jag ville åka med som kartläsare, men det var jag aldrig intresserad av. Jag ville gasa själv, skrattar hon.
När hon väl fått inspiration av klubbkompisen i KMK, Jonna Olsson, så var nästa steg att provköra och då fick hon lektioner av rutinerade Annie Seel som kör både bil och motorcykel i de mest krävande lopp man kan tänka sig runt om i världen.
– Det var så häftigt att lära sig av Annie och sedan drog jag vidare till Krutcupen och efter det körde jag min första folkracetävling i Valdemarsvik och sedan ytterligare fem tävlingar förra året. På den vägen är det, berättar Sara Bergeås.
Vad är det roligaste med att köra folkrace?
– Det är att stå i starten med fullt adrenalinpåslag, benen skakar, hoppar och darrar av nervositet, man ska kolla på tummar som visas uppåt eller nedåt, skyltar och lampor som ska tändas och sedan när starten går är det bara så häftigt att få gasa på, beskriver Sara målande.
I dag är det Finspång som gäller och helgen efter det så bär det av till Finspång igen. Vilket gör att Sara har fått ta ledigt från hemtjänsten där hon normalt jobbar varannan helg.
– De gamla tycker att det är så kul att jag kör rally och de brukar fråga hur det har gått när jag har varit ute och tävlat.
Efter helgen hoppas vi förstås att hon har något roligt att berätta för de äldre. Kanske har hon då till och med lyckats slå sin man, Johan?
Då är det nämligen ingen vanlig folkracetävling utan en sprint. Förarna kör individuellt på tid på en bana som körs tre gånger. De två bästa tiderna läggs ihop och det kan koras en slutsegrare. Helgen efter är det en vanlig ”knöltävling” som Sara Bergeås beskriver det.