Det är energigivande att prata med Karin Lundqvist, idéerna kommer slag i slag och det är inte så konstigt att hon nu efter karriären utbildar sig inom ledarskapsutbildning på Handels i Stockholm där hennes drömmar förhoppningsvis ska kunna förverkligas.
Hon har lagt sin egen karriär på hyllan och nu är målet att hitta någonting som går att leva på och som ändå har ett samband med det roligaste hon vet – volleyboll.
– När jag slutade som aktiv i somras funderade jag på vad jag vill göra i framtiden.
Då var tankarna på en beachvolleyhall det första som dök upp i huvudet. De tankarna har sedan utvecklats till att bli något i stil med en multisportarena där beachvolleyboll, beachhandboll och strandfotboll (beachsoccer) ska kunna samsas under samma tak.
– Jag har många idéer om hur jag vill att det ska se ut, men om det sedan är genomförbart rent praktiskt och ekonomiskt vet jag förstås inte, säger Karin Lundqvist försiktigt.
Vad tror du att det skulle kosta att bygga en liknande multisportarena?
– Vi har fått en första offert kring tio miljoner. Men sedan är det frågan om hur stor den ska vara, hur många planer den ska innehålla och vilka sporter som kan kombineras.
Var tycker du att den ska ligga?
– Den borde väl ligga inom Sportcentrum någonstans, gärna i anslutning till Duveholmshallen.
Hon har sneglat på beachcenter i Kviberg i Göteborgstrakten där det finns 16 beachvolleyplaner och som är ett Mecka för beachvolley-entusiaster. Det finns i cirka åtta-tio hallar i Sverige för beachvolley.
Frågan är om Katrineholm kan få lönsamhet i en sådan arena.
– I Stockholm finns det en hall och där är det fullt nästan jämt och jag tror att det vore en fördel om man kan få fart på volleybollen i Katrineholm igen, då befruktar de båda idrotterna varandra.
Karin Lundqvist är noga med att poängtera att allt det här bara är hennes drömmar och visioner. Hon ser det som en boll som precis har satts i rullning.
– Jag trodde att jag skulle få igång ett sådant projekt inom ett år eller så. Men nu har jag förstått att det är många turer innan man kommer till skott med tillstånd, finansiering, samarbetspartners och mycket annat.
– Men någon gång måste man ta ett första steg och vi kan väl säga att det är taget nu, säger en optimistisk Karin Lundqvist.