Hektisk tid väntar populär kartläsare

KMK:aren Christer Carlsson åker fler mil till och från tävlingarna än i själva rallyna. Från Dalarna tog han sig till Gotland och är nu på väg till SM-veckan i Skellefteå, innan det bär av till Danmark.

Det är några intensiva träningsveckor som väntar KMK:s kartläsare Christer Carlsson. Arkivfoto: Ronny Falck

Det är några intensiva träningsveckor som väntar KMK:s kartläsare Christer Carlsson. Arkivfoto: Ronny Falck

Foto:

Övrigt2018-02-24 00:00

Det blir inte bara många mil i bil, det blir också i många olika bilar – och med olika förare – för den eftertraktade kartläsaren. Efter att det tidigare så framgångsrika samarbetet med Niklas Hägg som resulterade i SM-guld avbröts lotsade han i höstas Ljusdalsföraren Patrik Åkerman till seger i Herrljunga. Sedan blev det seger i SM-deltävlingen i Kolsva i första tävlingen bredvid Jonny Andersson från Hedemora och så höstens stora upplevelse, Safarirallyt med Janne Hagman. Lika häftigt blev inte Svenska rallyt i Värmland med klubbkompisen Patrik Johansson. Det slutade snöpligt innan det ens hann börja med växellådshaveri på väg till första sträckan.

Då blev rallyt i Lima i Dalarna desto roligare. Tillsammans med Johnny Andersson blev det en sjätte plats totalt av 200 startande. Från Lima fortsatte Christer Carlsson till Gotland för att träna med Sebastian Johansson som ska köra junior-EM tillsammans i år.

‒Vi hade lite garagepyssel, men framför allt åkte vi runt på alla småvägar på ön och skrev noter. Det är ju bra om vi förstår varandra när det sedan gäller på tävling, säger Christer Carlsson.

Nu är Christer Carlsson snart på väg till Skellefteå och SM-veckan, bredvid Johan Rudengren från Eskilstuna och vinnare av Slottssprinten vid Ericsberg för ett par år sedan.

‒Det ska bli mycket intressant. Bilen är nypreparerad och Johan gjorde i test i helgen som han var mycket nöjd med, säger Christer Carlsson om tävlingen på vintervägar.

Bara en vecka efter SM bär det av söderut, då blir det premiärtävling med Sebastian Johansson i danska mästerskapet i Horsens. Där väntar nio mil på asfalt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!