Griffins var svagt mot ett rutinerat Karlstad

Inför hemmapremiären i solen på Djulö IP hade Katrineholm Griffins en förhoppning om att inleda serien snäppet starkare än i fjol. Men så blev inte fallet – Karlstads Rugbyklubb mosade Katrineholmskillarna med slutresultatet 7–76.

Foto:

Övrigt2018-05-06 17:30

Katrineholm Griffins är ett relativt nystartat lag, som förra året för allra första gången spelade seriespel. Seriespelet mot motståndare med decennier av rutin kantades föga förvånande av förluster, något som laget nu som andraåringar i seriespelet hoppats på att förändra. Men startskottet på hemmaplan blev inte en steg i rätt riktning.

– Vi fick en dålig inledning på veckan med magsjuka nyckelspelare och sen kom vi inte riktigt upp i prestation i dag, berättar tränaren Tom Simpson.

Matchens sju poäng fick de i slutet av den första 40 minuter långa halvleken, när ungdomslagslagsmannen Douglas Remstam fick med sig bollen över Karlstads mållinje och därmed fick till ett lyckat försök. När man tar poäng i ett försök får man chansen att skjuta målspark och få med sig ytterligare två poäng, vilket Griffins i detta fall också gjorde. Men sedan uteblev poängen under resten av matchen.

Karlstad briljerade med rutin där Griffins visserligen var starka men snäppet för okontrollerade. Grundmomenten går däremot allt bättre, enligt tränaren.

– Inkast och liknande fasta moment blir vi bättre på. Men det vi gör riktigt bra i den här matchen är att vi aldrig ger upp, konstaterar han.

Och med rätta. 80 minuter i sträck krigar, spurtar, brottas och kämpar laget. Även i de sista minuterna drar sig ingen för att få några blåmärken eller att hamna på marken, trots att matchen redan är så gott som avgjord. Hjärtat finns där och enligt Tom Simpson är det bara lite mer fokus och rutin som krävs för att laget ska börja vinna.

– Vi måste verkligen vara på topp när vi möter lag med så lång erfarenhet av sporten. Men vi var inte riktigt i form i dag men det är inget att grubbla över utan nu gäller det att titta framåt. Det laget som Karlstad möter nästa gång, kommer att vara ett helt annat Katrineholms Griffins, lovar han.

Det är nämligen så att lagen möts igen om en vecka, då borta i Karlstad. Serien består av dubbelmöten mellan de tre deltagande lagen, Katrineholm Griffins, Karlstads rugby och Linköpings rugbyklubb. s

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!