Glädjebrons åt kanotkatrineholmarna

Det som började medaljlöst har blivit ett kopparfärgat glädjerus.

Dennis Kernen och Anton Andersson efter målgång. FOTO: PRIVAT

Dennis Kernen och Anton Andersson efter målgång. FOTO: PRIVAT

Foto:

Övrigt2017-07-19 22:00

Katrineholmskillarna Dennis Kernen och Anton Andersson tog ett oväntat brons i K2 1000m i seniorklassen och Linus Lagmyr, från Katrineholms kanotklubb, knep också bronsplatsen i sin klass i K1 2500m.

Dennis Kernen, som hade siktet inställt på ytterligare en seger i K1 1000 går inte hem ledsen trots sin oväntade silverplacering. Istället gläds han med klubbkompisen Anton Andersson över det SM-brons de lyckades ro i land under onsdagseftermiddagen.

– Det är ett av de bästa loppen vi gjort någonsin och hur jag än presterar under resten av helgen så kommer jag vara glad över detta. Det känns helt fantastiskt, även om jag är lite revanschsugen nu på den individuella klassens 5000-meterslopp imorgon, berättar juniorklassdebutanten.

Seniorklassdebutanten är lika glad.

– Detta var väldigt oväntat och det känns jätteskönt och riktigt coolt. Nu är det på riktigt och vi tävlar mot de allra bästa, eliten. Att vi placerar oss då här bra är fantastiskt så tidigt i karriären, vilket är otroligt sporrande, säger Anton Andersson, som tog en åttondeplacering i K1 1000 och nådde sin målsättning med SM.

Att duon som tävlar för Nyköpings kanotklubb skulle fungera bra ihop var ingen överraskning, men att de skulle ta en pallplats var oväntat.

Imorgon tävlar de i K1 500 och K1 5000.

Från Katrineholms kanotklubb fick Linus Lagmyr ett brons och Jasmine Einebrant tog en femteplacering.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!