Filip och Kusen prisades under ridsportgalan

Under lördagen anordnade ridsportförbundet i Sörmland sin årliga ridsportgala i Eskilstuna. VRF:s ridskolehäst Filip prisades – och KRF:s ungdomssektion likaså!

Foto: Privat

Övrigt2019-02-03 20:00

I lördags bytte de hästintresserade i Sörmland sina ridstövlar mot finkläder och gick på finmiddag – för att fira just ridsporten i länet. Både Katrineholms ryttarförening och Vingåkers ryttarförening var nominerade i flera kategorier – Årets förening, årets ridskolehäst och årets ungdomssektion, inför kvällen och de två klubbarna fick åka hem med varsin utmärkelse.

Från VRF var det en trogen medlem, ridskolehästen Filip, som fick titeln ”Årets ridskolehäst”.

– Filip är en fantastisk ridskolehäst som alla kan rida på, ung som gammal, rutinerad eller nybörjare. Han är en trogen kollega till oss som jobbar och är värd sin vikt i guld för vår verksamhet. Hästar som jobbar på ridskola förtjänar all cred de kan få, de är otroliga på att ta hand om sina ryttare på de olika nivåerna, berättar ridskolechefen Johannah Ström från Vingåkers ryttarförening.

– Och att Filip vann detta år är honom väl förunnat då han lärt så många elever att rida under sina 15 år på ridskolan. Vi är så stolta över att han uppmärksammades på galan i går, fortsätter Johannah Ström om priset.

Ungdomssektionen Kusen i Katrineholms ryttarförening har flera år varit nominerade till priset som årets ungdomssektion och 2019 var året då de fick ta emot utmärkelsen.

På sin facebooksida skriver Kusen ofta om allas lika värde och de har bland annat initierat välgörenhet till förmån för personer med funktionsnedsättning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!