Enduro-SM i Vingåker är räddat

På onsdagen tog förvaltningsrätten det efterlängtade beslutet om att avvisa Naturskyddsföreningens överklagan.

Niclas Bergström tävlar i SM i helgen.

Niclas Bergström tävlar i SM i helgen.

Foto:

Övrigt2017-06-07 15:30

– Vi misstänkte att vi skulle få köra ändå, men det är klart att det är en lättnad nu, säger biträdande tävlingsledaren Henrik Holm i SMK Vingåker.

Anledningen till överklagan var att tävlingarna, som till stor del sker i skog och terräng, genomförs under en känslig tid för djuren som har yngelperiod just nu. Länsstyrelsen som beviljat SM-tävlingarna, valde att skicka överklagan vidare till förvaltningsrätten med tillägget att de stod fast för beslutet att hålla i tävlingarna. Under onsdagsmorgonen kom beslutet från förvaltningsrätten.

Överklagan avvisas på grund av att Naturskyddsföreningen, trots sin uppgift att företräda naturvårdsintressen, inte har rätt att överklaga beslutet.

– Vi har förberett och jobbat som om vi skulle köra tävlingarna ändå, men nu kommer jag att sova lite bättre om nätterna fram tills tävlingen, säger Henrik Holm, biträdande tävlingsledare för enduro-SM i Vingåker.

Tills nästa år kommer de att ta Naturskyddsföreningens invändning i beaktande.

– Vi tar åt oss av synpunkterna och tänker vara mer noggranna med planeringen tills nästa år. Vi vill inte trampa någon på tårna, säger Henrik Holm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!