Friidrott är liksom golf en perfekt tv-sport där man får alla tider, längder, resultat, deltagare och allsköns fakta som är intressanta av duktiga kommentatorer. Lite svårare är det att följa en friidrottstävling live, men har man tur kan man följa någon som verkar vara duktig och på så sätt få lite dramatik i tävlingen.
Vi började besöket i kulringen där Sveriges näst bästa kulstötare på damsidan, Sara Lennman, satt i en stol och kollade om någon av tjejerna gjorde övertramp. Då fick vi syn på en tjej som var i särklass bland 11-åringarna.
Tilde Seger stötte först iväg kulan 7,62 och förbättrade personliga rekordet med 33 centimeter och var jätteglad. Ännu gladare blev hon när hon kom tillbaka efter nästa stöt som var en riktig fullträff: 8,16 drogs måttbandet ut till och Tilde strålade av lycka.
Grattis, har du tävlat i några andra grenar?
– Ja, jag har hoppat höjd och längdhopp och ska snart springa 60 och 600 meter.
Har det gått bra?
– Ja, jag vann höjd och längd och nu vann jag kulan.
Sedan drog hon iväg till 60 meter där hon forsade fram och vann i överlägsen stil på tangerade personrekordet 8,88. Av bara farten vann hon sedan 600 metersloppet också.
Här har KSK fått fram en supertalang som är så mångsidig att man nästan börjar tänka på en viss Carolina Klüft.
En annan KSK-talang är kulstötaren Sara Lennman, 22, som mer eller mindre fått ett år förstört av ett envist långfinger som inte riktigt vill läka. Stunder av bra perioder har funnits när det gjort mindre ont som när hon stötte personliga rekordet 15,92.
Hur illa är det med fingret?
– Jag kan träna nästan fullt när jag tejpar ihop fingrarna, men så får jag inte tävla och det är rätt frustrerande. Sedan har jag också, som alla kastare, problem med ryggen. Jag får massor av tips av alla kastare hur jag ska bete mig för att bli bra igen, småskrattar, Sara Lennman.
Tävlingsledaren Håkan Gustafsson var nöjd med dagens tävlingar:
– Det har varit många deltagare i 9, 11 och 13-årsklassen och det är mest flickor som tävlar. Tyvärr är det lite sämre med deltagare bland de äldre, där har det minskat, sammanfattar Håkan Gustafsson.