Emil Fällman säkrade cupsegern

Under lördagen var det dags för den fjärde och för vissa avgörande deltävlingen i FP-cupen, denna gång på hemmaplan för åkarna från Båsenberga slalomklubb.

Foto:

Övrigt2018-03-17 16:13

Det var med goda förutsättningar Båsenberga SLK:s Tyra Ericsson startade den fjärde deltävlingen i storslalom under lördagen. Med sig från de tre tidigare tävlingarna hade hon topplaceringar, två förstaplatser och en andraplats. Allt som krävdes var en förstaplats för att säkra totalsegern i sin klass, D10.

Poängmässigt låg hon på en stabil förstaplacering redan innan första åket med 70 poäng över tvåan, men konkurrensen om guldmedaljen kom från fyran, Elvira Enström, Västerås.

I Norberg knep hon guldet före Tyra Ericsson och tävlingen därpå tog hon silvret efter Båsenberga-åkaren – och blev sedan diskvalificerad i den tredje i Arboga. Men i och med att tävlingen avgörs på resultaten från de tre bästa deltävlingarna var inget avgjort inför den fjärde deltävlingen på lördagen.

– Allt har gått bra, jag leder och det känns bra, säger Tyra Ericsson efter dagens sista åk.

Hon har stått på skidor sedan hon var knappt två år och trivs på snö – och så länge hon gör det tänker hon fortsätta med skidåkningen. Favoritgrenen är storslalom och rutinerad som hon är blir hon knappt nervös inför tävling längre.

– Man blir bara lite nervös, jag är lite rädd för att åka fel. Det är roligt att vinna, men inte jätteviktig, säger hon.

Det blev en jämn match mellan tjejerna. 66 hundradelar av en sekund skiljde mellan ettan, Elvira Enström och tvåan, Tyra Ericsson, på lördagen, vilket jämnade ut ställningen till en delad förstaplats inför söndagens final i Västerås.

Den fick ett snopet slut för Tyra Ericsson som körde ur i andra åket – men var ändå nöjd med att bli totaltvåa i cupen.

På annat håll slogs Båsenberga-åkarna Albin Bergelin och Emil Fällman om topplaceringar i H12 men mot varandra. Albin Bergelin inledde lördagen med en totalledning, men

Emil Fällman lyckades ta sin tredje förstaplacering och kunde därmed säkra totalsegern i cupen.

På söndagen var det omvänd ordning. Emil Fällman körde ur i första åket, men Albin Bergelin nöp förstaplatsen. Så det blev en Båsenbergaåkare överst på prispallen även på söndagen och Albin Bergelin slutade totaltvåa.

Evenemanget i Båsenbergabacken blev en totalsuccé i solskenet.

– Det är en rolig tävling, som gör att de som inte brukar tävla så mycket får köra lite mer, berättar Niklas Ericsson, ord­förande i Båsenberga SLK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!