"Dojan" om cupen: "Bara fyra platser kvar"

Daniel Jävergren ansvarar för innebandyskolan och är cupgeneral för Katrineholm innebandys tionde storcup som arrangeras 5-7 april i Duveholmshallen. Här berättar han om förutsättningarna inför 10-årsjubileet.

Foto:

Övrigt2019-02-07 13:00

Hur ser det ut nu, är cupen fullbokad?

– Nästan! Vi har i nuläget 133 lag anmälda, vilket innebär att det finns fyra platser kvar i några enstaka åldersgrupper. Till de som redan är fulla har vi fem lag i reserv också. Det är jätteroligt, visst brukar intresset vara stort men inte så här tidigt. Motsvarande siffra för något år sedan var 100 anmälda lag, vid den här tidpunkten. Av dessa lag är nio eller tio KIB-lag i olika åldersklasser.

Kommer den 10:e cupen att bli annorlunda?

– Nej, vi har inte tänkt göra något specifikt för att fira jubileet. Vi har hittat ett koncept som fungerar väldigt bra och som vi är nöjda med, så vi fortsätter med det som grund. Sedan har vi gett de yngsta lagen möjlighet att köra två dagar i stället för tre, vilket är olikt tidigare år men vi hoppas att det ska göra cupen mer tillgänglig. Det får vi utvärdera efteråt dock. En annan skillnad blir att vi filmar lite mer och genomför intervjuer med deltagarna, för att sedan släppa både bilder och videomaterial. Jag tror att det kan kännas lite häftigt och som ett mervärde, att få vara med och bli intervjuad.

Är du laddad för årets största innebandyevenemang?

– Ja, det här är höjdpunkten för mig. Det blir sju, åtta intensiva dagar där alla hjälps åt och man lägger all sin fritid och kraft där. Trots det känns det inte jobbigt, utan det är så värt det för ungdomarna och klubbens skull.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!