"Det är skönt att vi har fått en möjlighet till"

Det var ett taggat, men fokuserat, KVBS som tog hem segern mot Peace & Love City under lördagskvällen - och därmed säkrade de chansen att få kvala och undvek en direktnedflyttning i division 1. Tränaren Roger "Gubben" Carlsson, var mer än nöjd.

Foto:

Övrigt2019-02-23 18:28

– Visst, vi kanske hade större motivation men jag tycker också att vi spelade bra i dag. Vi spelade homogent och stabilt, bättre än tidigare, vilket är väldigt skönt att ta med oss till kvalet. Det är skönt att vi har fått en möjlighet till, säger KVBS-tränaren Roger "Gubben" Carlsson.

KVBS ledde så gott som hela matchen och med segern säkrade de själva sin kvalplats utan att vara beroende av någon annans resultat. Den psykologiska skillnaden tror "Gubben" är positiv för kvalresultatet.

– När vi gör 5-2 och 6-2, händer det något. Vi vågar mer, spelare kommer fram och spelar ut. Idag fick man se den potential som laget har och håller vi i spelet som vi spelade i dag, kommer vi att kunna klara kvalet, säger han.

Efter halvtidspausen hade laget fokus på att stoppa Rasmus Linder och med den defensiven höll KVBS tätt långt in i andra halvlek. KVBS gjorde tog också vara på många av sina hörnor och stoppade Peace & Love i deras med hjälp av lägliga rusningar – något som "Gubben" menar är en effekt av bra motivation.

– Vi är hetare i dag. Jag är glad att vi fick spela i medgång, alla gjorde ett bra jobb och alla var med. Vi har snackat om det, att vi inte kan tappa någon. Idag tycker jag att Olle Larsson och Fredrik Öjdahl höjer sig från tidigare, men Philip Zander gör också ett superbra jobb och räddar många viktiga skott i början, sammanfattar Roger "Gubben" Carlsson matchen.

– Nu måste vi stå på och inte backa, säger han om kvalet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!