De vill pressa mest och bäst i Sverige

Fjolårsmedaljörerna, Jimmy Werner och Joakim Wång från Gnesta men som tävlar för Katrineholms atletklubb ska på söndag åter pressa för att bli Sveriges bästa.

Jimmy Werner och Joakim Wång på väg upp till SM-tävlingarna i Skellefeå.

Jimmy Werner och Joakim Wång på väg upp till SM-tävlingarna i Skellefeå.

Foto: Privat

Övrigt2018-03-23 19:00

Det är utrustad bänkpress som nalkas på söndagsförmiddagen. Joakim Wång, som tog ett debutantguld på SM i februari förra året i 83-kilosklassen, tävlar återigen och är en av favoriterna – sist lyfte han nämligen 17 kilogram mer än tvåan. Han har inte bara ökat vikterna på skivstången (sist på tävling 260 kilo), utan kommer att tävla i 93-kilosklassen i år samtidigt som förra årets vinnare i 105-kilosklassen, Mattias Ivarsson, går ned i viktklasserna och därmed står som ett riktigt utmanade motstånd.

Jimmy Werner, som tävlar i 105-kilosklassen och har två SM-bronsmedaljer (ett från utrustad bänkpress, det vill säga med en speciell lyftartröja och ett i från bänkpress i klassisk stil) har gjort en hel del starka lyft inför SM och förväntas också vara vass i sin klass. Under förra årets SM lyfte han 240 kilo, sist på tävling tog han 275 kilo – och revanschsugen är han.

– Vi siktar båda på guld, men vad som helst kan hända. Kollar man på siffror och statistik så ser det bra ut med tanke på vilka vikter vi ligger på, säger Jimmy Werner, som också berättar att de båda är i toppform och är väldigt taggad

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!