De tränar i Duveholmshallen inför NM

Det redan uttagna damlandslaget och det aspirerande herrlandslaget har sina sista landslagsträningar i Duveholmshallen inför de nordiska mästerskapen om två veckor.

Foto:

Övrigt2018-02-11 10:00

– Undervattenrugby har varit en stor sport i Katrineholm. Vi har världsmästare här i staden, och runt 80-90 fick vi med oss fem SM-guld, säger förbundskaptenen Mats Gunnarsson som är Katrineholmsbördig.

Landslagets har nu i helgen sitt sista läger innan de nordiska mästerskapen som anordnas i Duveholmshallen om två veckor och passar på att träna i samma bassäng som tävlingarna kommer att hållas i.

– Damlaget är redan uttaget och tränar nu på lagspelet, vi har ett sparringlag de möter här och en internationell domare med oss för att efterlikna tävlingsförutsättningarna, säger Mats Gunnarsson.

Det är damernas tredje läger och förbundskaptenen betonar betydelsen av att träna ihop.

– Det är en tredimensionell sport där man inte har tid att kolla sig över axeln för att se var lagkamraterna är, utan man måste veta var man har varandra och vem som gör vad, säger han.

Utöver träning fokuserar de också på teambuilding och planering. Herrlandslaget är också med under helgen och har sin sista uttagning.

Landslagen tränar i Duveholmshallen

Inför de nordiska mästerskapen kom dam- och herrlandslagen till Duveholmshallen för att testa tävlingsmiljön.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!