De körde bra, men utanför SM-pallen

Under SM-veckans andra dag avgjordes det svenska mästerskapet i karting och på plats fanns givetvis Katrineholms karting-ungdomar, som trots att de hamnade utanför pallen, fick med sig framgångsrika resultat hem.

Joel Granfors kom sexa i sin klass. FOTO: ROGER CULMSEE

Övrigt2018-01-16 04:30

Tävlingen avgjordes på Väla motorstadion i Helsingborg. Under tisdagseftermiddagen körde flera Katrineholms-ungdomar till sig fina placeringar i karting-SM. Katrineholms motorklubbs Noah Eriksson, som körde i J125-klassen, klättrade stadigt upp från en åttondeplacering i förfinalen, till en sjätteplats totalt. Med envishet och vilja hade han och pappan Petri Liikanen hoppats på en topp fem-placering, men med hård konkurrans sitter nog inte placeringen helt fel, dessutom efter avancemanget mellan finalerna.

Klubbkompisen Linus Granfors höll i sin åttondeplacering i förfinalen i J60-klassen genom finalen och knep den därav. På 21:a plats i samma klass kom klubbkompisen Vincent Emilio Karlsson. Hans storebror, William Karlsson, tog en 23:e plats i OK Junior-klassen, den internationella klassen, efter att i förfinalen ha legat på 16:e plats. I samma klass klättrade KMK:aren Joel Granfors upp från förfinalens tiondeplats till en sjätteplats i finalen.