De blev sjätte bäst – utmanades i allt

Simon Casey och Matias Lindgren, två katrineholmare som tidigare i år körde kvaltävlingen the Open, satsade nationellt i helgen när de tävlade i par mot några av Sveriges bästa i Battle of Wermland.

Foto:

Övrigt2018-05-07 12:00

Det var två tröttna crossfit-utövare som lämnade Arvika under söndagskvällen efter en hel helg av hårda utmaningar.

– I lördags körde vi fyra event, deltävlingar och i dag tre. Sju tuffa pass senare är man rätt mör, berättar Simon Casey på väg hemåt.

För Matias Lindgren blev Battle of Wermland hans allra första tävling, utöver kvaltävlingen the Open. Och killarna, som tävlade i par, fick med sig en sjätteplacering i ett tufft startfält med ungefär 30 lag. I elitklassen.

– Men det var tufft och väldigt mångsidigt. Det var allt ifrån hinderbanelöpning till idioten till att maxa i olympiska lyft, säger Casey.

Bäst klarade sig han och Matias Lindgren i konditionsgrenarna, även om löpningen också var den tuffaste. Lite mer att hämta har de i styrkemomenten, men båda var väldigt nöjda med prestation och placering.

– Det var annorlunda. Sedan är det kul och snäppet lugnare att tävla i par. Har man en svaghet kan man luta sig lite på den andra och tvärtom.

För Simon Casey väntar ytterligare en tävling i början av juni. Då möter han Sveriges bästa, som i den individuella tävlingen MK Open i Falun, brukar värma upp inför "Regionals", som motsvarar EM i crossfit.

– Det blir mycket hårdare motstånd, men det är bara att fortsätta att träna här innan så får vi se hur det går.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!