Cupen blev succé trots KVBS-motgångar

Under lördagen var det dags igen. I solsken möttes 23 lag på isen på Backavallen för elfte gången i Olssons bandycup.

Foto: Privat

Övrigt2018-02-03 11:15

24 lag var anmälda till de två klasserna U9 och U11 och bara ett lämnade återbud på grund av svårt väglag. Det var alltså fullt av spelare och föräldrar i solskenet på Backavallen under heldagscupen. KVBS hade tre deltagande lag från U9, U10 och U12-gruppen, varav den yngsta spelaren var född 2012.

Lagledarrna Jens Hellqvist, Jonas Åkerström och Tobias Hallén var nöjda med dagen, trots att den inte bjöd på särskilt många vinster för något av KVBS-lagen. Som bäst tog sig U9-laget till kvartsfinal med U11, som de två senaste åren vunnit klassen, tog sig till B-final.

– Det har varit många jämna matcher och det är bra övning för ungdomarna att få köra cup så här, sen är det klart att det är roligare för dem om de vinner, säger Jens Hellqvist.

Jonas Åkerström håller med.

– Det är en bra erfarenhet och de tycker att det är roligt att räkna poängen, vilket vi inte vanligtvis gör i poolspelet, säger han.

Cupvinnarna för året blev både vinnare för första gången: i U9 klassen vann Villa Gul och i U11 GT-76.

Matcherna drog i gång redan vid nio på morgonen och finalen spelades kvart i sju på kvällen, så det var en lång dag för spelarna. Två som var på gott humör under eftermiddagen var Vincent Hallén, som under dagen spelade i U9-laget, och Wille Söderberg som spelade i U11-laget.

– Det är roligt att ha en cup på hemmaplan och det är skönt att vara ute, berättar Wille Söderberg. Klubbkollegan håller med.

– Det är kul att få räkna målen. Det är roligast att åka skridskor och att skjuta, berättar Vincent Hallén.

De har siktet inställt på nästa cup, som de spelar nästa söndag i Gubbängen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!