Chatham DeProspo har landat i DFK nu

Från New York via Atlanta, Paris och Stockholm for hon rakt ut på Backavallens konstgräsplan. DFK Värmbols andra amerikanska nyförvärv spelar sin första match med laget i mötet med Enskede på lördag.

Foto:

Övrigt2018-05-10 14:50

Det var inte mindre än en vecka sedan som Chatham DeProspo tog examen i kommunikation med fokus på reklam vid University of Alabama men redan under onsdagskvällen kom mittfältaren till sin nya hemort, Katrineholm. Jetlaggad men exalterad satte hon redan under torsdagsmorgonen sin fot på det som under det kommande året blir hennes hemmaplan, Backavallen.

– Att spela i Sverige var ändå ett lätt val. Här finns bra högre divisioner, det var väl egentligen bara Sverige och Tyskland som jag funderade på förutom USA. Här finns möjligheter att klättra i divisionerna och få till bra spel, berättar Chatham DeProspo, som kommer att bo tillsammans med DFK:s andra utländska värvningar, Jackie Altschuld och Olivia Taylor, som nästa vecka ansluter sig till laget.

Trots att hon vid tillfället knappt tillbringat två timmar med sitt lag, känner hon sig välkomnad.

– Fördomen är ju att svenskar är lite mer tillbakadragna, men de har verkligen varit hur snälla som helst!

Till sina styrkor som fotbollsspelare räknar hon bra fysisk prestation och boll- och passningsspel och inför matchen på lördag hoppas hon kunna sova ordentligt för att få visa vad hon går för.

– Jag kunde knappt sova i natt. Varje timme vaknade kroppen, som får att fråga "är det dags att vakna nu?", men nej, det var det inte, skrattar hon.

Till hennes tidigare meriter hör bland annat collegefotboll på hög nivå, spel för Alabama State och Louisville. Fotboll har hon spelat sedan hon var tre år och drömmen är att spela och leva i sporten på högsta möjliga nivå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!