Bidrag som innebär EM- och VM-starter

Nu är det officiellt: kartingföraren William Karlsson, 12, och motocrossföraren Anton Isaksson, 10, får individuell sponsring under 2018.

William Karlsson och Anton Isaksson har båda kört sedan tidig ålder och kan nu satsa ännu mer på sin sport.

William Karlsson och Anton Isaksson har båda kört sedan tidig ålder och kan nu satsa ännu mer på sin sport.

Foto:

Övrigt2018-02-15 19:00

Att Katrineholms kommun stöder idrottsföreningar ekonomiskt är ingen nyhet, men under de senaste åren har flera individidrottande förmågor även fått kommunalt stöd i form av sponsring. För 2018 är nu två sportsatsande ungdomar klara för sponsringskontraktet, William Karlsson och Anton Isaksson.

– Ni är två otroligt ambitiösa killar, som presterar både inom sporten men också klarar skolan, sa kommunalrådet Göran Dahlström (S) när sponsringsavtalen blev officiella.

Kontraktet är just nu på ett år och killarna får 5 000 kronor vardera. Till en början.

– Vi får se om det utvecklas och om motivationen bibehålls, då kan vi kanske fortsätta samarbetet, sa Göran Dahlstöm.

För motorcrossföraren Anton Isaksson innebär stödet att han kan tävla i EM i sommar, något han tack vare envisa föräldrar fått dispens till, trots sin unga ålder. För William Karlsson, som kör karting på internationell nivå och som ska delta i sitt första VM i sommar, är det ett välkommet bidrag till utrustningen. Varken motocross eller karting är en billig sport att ägna sig åt, varken ekonomiskt eller ansträngningsmässigt. Förutom utrustning behöver man också ha mental och fysisk styrka och en bra taktik. Och träningsmöjligheter också förstås.

– I och med att vi inte kan köra på hemmaplan under vinterhalvåret tränar jag i Italien så mycket jag kan, sa William Karlsson som får pussla med att klara av skolan.

Både han och Anton Isaksson blev glada över sponsorbeskedet som innebär att de nu kan satsa ännu lite mer på sina sporter.

– Nu är det lågsäsong, men i vanliga fall tränar jag minst två men som mest fem gånger i veckan, det tar mycket tid men är roligt, sa Anton Isaksson.

Han inleder säsongen senast i slutet av april när han tävlar i EM i Danmark, men planen är att köra några tävlingar innan dess för att bli varm i kläderna. För William Karlsson står träning och WSK-tävling i Italien på schemat, varav nästa är om tre veckor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!