Alexander är halvvägs på sin resa – har cyklat 2000 kilometer

Alexander Gustafsson är katrineholmaren som just nu cyklar hela vägen till Mallorca med sin hund Pompe för att jobba under en träningsresa.

Övrigt2019-02-18 08:00

Hur långt har du cyklat?

– Jag har kommit 2000 kilometer och har mellan 1500-2000 kilometer kvar innan jag hoppar på färjan i Barcelona. Idag är jag i Champange i Frankrike, nästa stopp är i Paris och med att jag lovat Pompe att få se Eiffeltornet.

Varför cyklar du?

– Jag jobbar som löparguide för Nordic Trail och mitt nästa jobb är en träningsresa på Mallorca. Så jag ska cykla till jobbet. Jag är en sådan som har svårt att sitta still, men är en ovan cyklist. Jag hoppas också kunna utmana andra att tänka till, dels när det gäller miljöpositiva resalternativ men också gällande vardagsmotionen i en värld där vi knappt orkar gå till kylskåpet längre.

Vilka utmaningar har du mött längs vägen?

– Störst utmaning var det definitivt i början med all snö och kyla och här sist fick jag skjuta cykeln med all packning genom en skog. Sedan har inte så många campingar öppet i februari så det är svårt att hitta tältplats.

Hur ser en dag ut? Blir det inte ensamt?

– Jag och hunden startar rund åtta på morgonen och trampar jag på till fyra, fem. Det blir mellan 100-145 kilometer per dag så. Haha, jag pratar med hunden hela tiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!