Siri tillbaka efter två år av skador

Efter två skadefyllda år är Siri Jeppson tillbaka som en vinnare.

KOK-löparen Siri Jeppson gläds inte bara över att själv vara tillbaka utan också över att det blev Tove Alexandersson som tilldelades årets Bragdguld.

KOK-löparen Siri Jeppson gläds inte bara över att själv vara tillbaka utan också över att det blev Tove Alexandersson som tilldelades årets Bragdguld.

Foto: Privat

Orientering2019-12-07 05:43

– Träningsmöjligheterna i Skåne är inte optimala. Det finns inte så mycket skog att orientera i och det har inte fallit en snöflinga så att jag kan åka skidor, säger Siri.

Det har dock inte märkts på resultaten i höst. En härlig comeback efter två tunga och skadefyllda säsonger.

Det är några år sedan 25-åringen lämnade Katrineholm. Först för att jobba i Malmö, sedan för fem års studier som började i Karlskrona för att i höst fortsätta i Lund.

– När jag var i Karlskrona fick jag möjlighet att träna med orienteringsakademin som är ett samarbete mellan skolan och OK Orion. Jag som gillar att träna ville förstås vara med, säger Siri.

Därför lyssnade hon inte på sin kropp som till slut sa ifrån om dagliga löppass.

– Jag drabbades av löparknä 2016 som ledde till muskelbristning i höftböjaren. När det var som värst klarade jag inte att ta på mig strumporna.

Siri är fortfarande inte kvitt alla känningar. Men i sommarens O-ringen kunde hon för första gången tävla för att nå resultat och blev 15:e i D21, klassen bakom Tove Alexandersson och de andra svenskorna i världseliten.

– Mitt bästa resultat på elva starter i O-ringen, säger Siri som fortfarande tävlar för KOK.

Under hösten har hon sprungit flera regionala tävlingar i Skåne. Med tre segrar, en andraplats och en tredjeplats.

– Sanning att säga är inte konkurrensen den starkaste i Skåne, men det har varit kul att komma tillbaka och nu vågar jag blicka framåt.

– Målet är att vara med i de stora tävlingarna igen. De har känts så långt borta länge. Men nu är jag motiverad och siktar på både SM, Swedish league och förstås O-ringen i Uppsala nästa år, säger Siri som har ett och ett halvt år kvar på arkitektstudierna.

Samtidigt som orienteringssäsongen är så mycket längre i Skåne än i övriga Sverige har Siri också tagit fram rullskidorna, lite sugen på att åka Vasaloppet i mars.

– Jag som gillar snö har förstås valt fel plats att bo på, skrattar Siri.

Hon åkte Vasaloppet som 18-åring. Förra året körde hon Tjejvasan och var anmäld till Vasaloppet. Men i veckan mellan loppen blev hon sjuk.

– Jag var anmäld till årets lopp, men missade det också. Därför skulle jag vilja åka nästa år. Men då räcker det inte att bara åka rullskidor. Det måste komma snö så att jag får riktig träning.

Blir det inte så saknas inte idéer och tankar på att prova något helt nytt.

– Att springa på bana eller asfalt är inte min grej. Men det skulle vara kul att springa något terränglopp, säger Siri.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!