Ny seger för Linden i kvalserien

De tillfälliga lånen från Nyköping, Christian Axelsson och Simon Rodling har bidragit till attack i högt tempo.

Däremot har duon inte riktigt producerat som förväntat.

På söndagskvällen kom emellertid en efterlängtad poängexplosion när Linden på bortais tog tredje raka segern i hockeykvalet, seger med 5–3 över Viggbyholm.

17 mars 2019 21:34

– Jag måste vara nöjd. Fyra assistpoäng är det inte var dag man fixar, summerade banans gigant, 26-årige Axelsson.

– Skönt att det lossnade rejält, det har fattats en del effektivitet tidigare. Men det känns som om vi acklimatiserar oss mer och mer i Liden, det känns både på matcher och i träningar. Fortsätter vi i samma stil och håller fokus har vi jättechans att gå upp.

Och om så blir fallet byter ni två klubb?

– Inga spekulationer tack. Vad som händer efter kvalets slut får vi diskutera då.

Förstalinan svarade för fyra av dem fem fullträffarna sedan Andrés Staforelli spräckt nollan efter 5.12.

Christian Axelsson fick inte nöjet att sätta någon målpuck bakom upplänningarnas fantomspelande målvakt Björn Fors trots flera försök. I gengäld var han med och spelade fram anfallskompisarna Simon Rodling och Johan Cederberg som fixade var sina två nätrassel.

Den trion är just nu kvalseriens vassaste.

Linden hade ledningen med 2–1 efter första perioden och 4-2 efter andra och såg ut att ganska enkelt försvara sin tätposition. Sedan reducerade emellertid hemmalaget till 3–4 på ett slumpskott 8,5 minut innan slutsignalen och skapade lite dramatiska slutminuter innan Simon Rodling släckte hoppet. Viggbyholmsspelarna blev griniga i slutfasen och i spel fem mot tre fastställdes siffrorna med åtta sekunder kvar.

– Dom fick visserligen närkontakt men vi är starka psykiskt just nu och det kändes aldrig oroligt, kommenterade tränaren Jocke Lundholm.

– Allihop trummar på utan att bry sig och än en gång malde vi ner motståndet. En bra match som helhet och vi kan ännu bättre. Det är häftigt just nu med Linden.

Ett litet moln fanns dock på "glädjehimlen" vid tionde raka vinsten mot Viggbyholm. Hemmalagets första mål kom då Eskilstunagänget spelade fem mot fyra och sån´t ska naturligtvis inte ske.

Efter fyra spelomgångar står tre lag på nio poäng, Linden har flest plusmål. På onsdag kväll kommer Trångsund till Sméhallen och det före detta division 1-laget sågas nog av i fighten om de två tätplatserna om hemmalaget grejar en ny trepoängare.

Söndagens triumf togd inför 264 åskådare, merparten Lindenfans, och skottstatistiken slutade 24–44.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!