Ny FBC-vinst – men ännu en tung skada

Angelica Högberg har gjort succé sedan övergången till FBC Katrineholm. Men i hemmavinsten mot IK Standard fick poängligaledaren utgå med en knäskada.

Tilde Schedin hyllades av Kent Olsson efter sina två mål, nämnde henne och lagkamraten Alwa Andersson som har två av dem hårdaste skotten i ligan.

Tilde Schedin hyllades av Kent Olsson efter sina två mål, nämnde henne och lagkamraten Alwa Andersson som har två av dem hårdaste skotten i ligan.

Foto: Viktor Runsten

Innebandy2019-11-15 22:35

Matchen i Duveholmshallen började utmärkt för FBC:s del då Amanda Berglund gjorde 1–0 redan efter åtta sekunder. Standard kvitterade dock ett par minuter senare. Ellen Pettersson gjorde mål för FBC men en ny kvittering såg till att lagen stod lika efter en period.

Sedan var det Standard som tog ledningen i inledningen av den andra perioden. Sandra Strömberg och Amanda Berglund svarade med varsina mål innan Eskilstunalaget återigen kvitterade.

– Jag tycker vi har bra grepp, men dem är svårspelade. I anfallszon ligger de på ganska mycket, det är ostrukturerat så man vet inte vad man ska göra och i försvarszonen är dem väldigt täta. Men jag tycker att vi trummar på, maler och maler och till slut orkar dem inte, förklarar FBC-tränaren Kent Olsson.

Innan andra perioden var över hade FBC gjort tre obesvarade mål och tog grepp om matchen med 7–4 ledning till tredje perioden. Väl där reducerade Standard kvickt men FBC stack ifrån ordentligt med fem mål i sista perioden, bland annat kunde Amanda Berglund fullborda sitt hattrick. FBC hade åtta olika målskyttar i 12–5-vinsten.

– I sista var det spel mot ett mål nästan. Så jag är nöjd men väldigt orolig för skada, säger Olsson.

Kent pratar om knäskadan som stjärnvärvningen Angelica Högberg åkte på precis i slutet av andra perioden. I en duell föll hon ihop och fick en motspelare över benet.

– Hon fick en vridning och tyngd på sig. Hade det bara varit tyngden så blir det trauma som gör ont nu, sen kan det ge sig. Men det är vridningen jag är orolig för, får hoppas att det inte har gått något. Det är jävligt tråkigt och synd om Angelica.

Kent tycket inte att det såg bra ut och Högberg åkte till akuten under fredagskvällen. FBC har redan tre spelare borta på säsongslånga skador, varav två har haft sönder ett korsband.

Även om Kent tycker att det finns en del grejer att slipa på så tycker han att FBC verkligen är igång nu när laget tog sin femte raka seger.

– Vi fick en smäll i första matchen och det kanske var ett bra uppvaknande på något sätt. För vi hade spelat bra mot allsvenska lag och slagit dem på försäsongen. Så vi fick strama till oss lite och ta lärdom av det. Sen nu har vi två-tre svåra matcher. Sen tror jag att alla lag kommer slå varandra i serien, så jag är inte orolig för topp tre. Men det är alltid tråkigt när man har skador, då får man gå ner lite på folk och då måste man spela annorlunda.

Angelica Högberg, det poängstarka nyförvärvet, utgick efter en tung knäskada.
Angelica Högberg, det poängstarka nyförvärvet, utgick efter en tung knäskada.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!