Nu ska Linden fixa en plats i hockeyettan

Hockeyettan i höst eller fortsatt harvande i division 2?

Under onsdagskvällen ställs allt på sin spets för Linden i en högdramatisk sista kvalomgång av kvalserien

2 april 2019 17:25

Utgångsläget är i alla fall det bästa tänkbara och laget kan av egen kraft säkra uppflyttning, att bli tvåa är i praktiken tillräckligt!

– Inga moln på himlen, alla hela, friska och sugna på att ta sig an uppgiften. Att falla på målsnöret även i år finns inte på kartan.

Tränaren Joakim Lundholm andas självfallet stor optimism, tabelljumbon Trångsund borde inte vålla något större bekymmer trots bortais.

Förlusten mot Nacka blev en rejäl väckarklocka för Linden. Sedan två raka vinstmatcher, senast åter mycket övertygande mot Viggbyholm, 6–2.

– Kan vi upprepa den insatsen och inte hemfalla till underskattning igen är jag inte orolig. Killarna vet ju hur mycket som står på spel och självförtroendet är på topp igen.

Inte minst hos A-trion. Poäng- och skytteligan är munter läsning för producerande Simon Rodling (9 mål, 4 assist, totalt 13), Christian Axelsson (3+9=12) och Johan Cederberg (5+6=11) som innehar de tre tätplatserna i seriens målgladaste lag, 37 "baljor" så här långt. Anfallarnas onsdagsinsats kan bli direkt avgörande!

Tre poäng betyder garanterad andraplats men det finns många scenarior. Läget inför finalpasset är ju att Hanviken toppar på 21 poäng, två före Linden, tre före Arlanda som möter just tabellettan. Förlorar Arlanda den fighten har utgången av Trångsund–Linden ingen betydelse för placeringarna. Men vinner Arlanda sin kamp och Eskilstunagänget gör "sin plikt" blir det alltså serieseger i stället för andraplats!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!