Efter tre säsonger utan SM-guld vill ”mesta mästarna” Rosengård tillbaka till toppen.

Förra säsongen slutade snöpligt för laget då man var i serieledning inför den sista omgången, men tappade SM-guldet till Piteå och Champions League-platsen till tvåan Göteborg. Men i den damallsvenska premiären borta mot Eskilstuna kom någon form av tröst. Rosengård kammade hem tre poäng i sista stund.

Och det ska laget, som har tippats högt upp i tabellen av experter, nog vara glada för, åtminstone sett till Eskilstunas chanser i andra halvlek.

Artikelbild

| Katrineholmstjejen Matilda Plan, till vardags i Eskilstuna United debuterade i U23-landslaget i söndags.

I den 61:a minuten fick hemmalagets nigerianska landslagsspelare Halimatu Ayinde hela Tunavallen att flämta när hon avlossade bössan i ribban, men bollen studsade på ”fel sida” mållinjen och ut. Matchens dittills klart vassaste målchans.

Men det var gästerna som fick sista ordet.

I den 90:e minuten klev Nathalie Björn, som nätade för landslaget mot Österrike senast, fram och tryckte in avgörande 1–0 mot sin gamla klubb.

Men det var Eskilstuna som inledde piggast. Hemmalaget, sexa i damallsvenskan i fjol, satte press direkt och vaskade fram några heta chanser – bland annat två hörnor – under de inledande minuterna. Med i Eskilstunatruppen var Katrineholmstjejen Matilda Plan.