Henrik Sparr blev trettonde i Lidingöloppet

Katrineholmscyklisten Henrik Sparr tog sig an Lidingöloppets terränger under lördagen i 63 kilometer på cykel. "I helhet en positiv känsla", säger han.

Henrik Sparr.

Henrik Sparr.

Foto: Stina Järperud

Mountainbike2019-05-05 17:18

Det var dags för Sparrs femte Lidingölopp på MTB-cykel och efter en tuff tävlingshelg förra veckan där kroppen inte riktigt var med gav lördagens lopp ett helt annat formbesked.

– Jag kände mig stark jämfört med förra helgen där jag verkligen fick kämpa och slita. Jag gasade verkligen hela dagen och ser man till siffrorna så är jag i bra form så i helhet är det en positiv känsla, säger katrineholmaren som cyklar för HiQ Sports Club när han är på väg hem under söndagen.

Terrängen är i MTB-sammanhang relativt lättkörd men icke desto mindre skulle 63 kilometer avverkas i ett kallt Stockholm. Dock gick inte allt som Henrik tänkt sig.

– Jag var den sista som inte orkade med tätgruppen som drog iväg efter ungefär en mil och höll ihop resten av loppet. Det fattades helt enkelt någon växel för att kunna gå med dem. Det blir tungt mentalt, jag hade dem inom räckhåll men jag och fyra man till jagade utan att komma i kapp resten av loppet. De i täten cyklar ju snabbare, förklarar han.

13:e platsen på tiden 2:09:13 stämde överens med tidigare års lopp och även om Sparr var lite besviken över att inte riktigt lyckas knyta ihop säcken konstaterar han att det var en bra helg.

– När det är den här typen av terräng är det svårt att rycka ifrån de andra, är terrängen lite tuffare och teknisk kan man hamna själv. Men jag har haft det kanonbra och passat på att träffa vänner och familj, säger han.

Nu blickar han framåt mot nästa helg och Billingeracet i Skövde. Det blir första loppet i cupen i långlopps-SM.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!