Katrineholmare dubbelt bäst vid Timeattack i Falkenberg

I helgen kördes den tredje utav fem tävlingar av årets Timeattack-serie på Falkenbergs motorbana. Martin Gustavsson från Katrineholm gjorde stor succé när han tog hem både proklassen och den högre unlimitedklassen.

Martin Gustavsson, Time Attack

Martin Gustavsson, Time Attack

Foto: Timeattacknu.se Apex-Foto

Motorsport2022-08-04 16:00

Time Attack kommer ursprungligen från Japan och startades i Sverige 2008. Istället för positionering på banan går tävlingen ut på att köra snabbaste varv. Tävlingsformen har i jämförelse med andra motorsporttävlingar väldigt få begränsningar.

Den 30-31 juli kördes årets tredje deltävling på Falkenbergs motorbana. Martin Gustavsson från Katrineholm kammade hem vinsten i två klasser med en utmärkt prestation.

– Proklassen som jag kör i tävlar även mot unlimited. Kör man snabbare än en högre klass tar man deras position och vinner båda klasserna, förklarar han.

Hans bil är en ombyggd Mazda från 1986 med 830 hästkrafter som kräver mycket skötsel. 

– Det går nästan mer tid på att skruva på bilen än att köra den, man får justera motorn nästan efter varje race.

De sista två deltävlingarna körs på samma helg och bana, Gelleråsen Arena i Karlskoga, sista helgen i augusti. Gustavsson ligger för tillfället på första plats i proklassen.

– Den banan har jag koll på. Det ska vara att något inte funkar för mig. Går det dåligt för ledaren har jag även chans på vinsten i unlimited men han är snabb han med.

Oavsett om det blir vinst eller inte är det stämningen och lagandan som gör sporten till det den är, tycker Gustavsson. 

– Denna sport kör man verkligen inte själv. Vi är 4 i vårt team och man umgås med laget och bor vid banan. Det är ingen fight till mållinjen utan alla hjälps åt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!