Efter SM-guldet – William redo för nästa racingsteg

Det återstår fortfarande en tävling. Men det är redan klart var SM-guldet hamnar. Hos Katrineholmsföraren William Karlsson.

På Mantorp Park säkrade katrineholmaren William Karlsson JSM-titeln i Formel Nordic.

På Mantorp Park säkrade katrineholmaren William Karlsson JSM-titeln i Formel Nordic.

Foto: Privat

Motorsport2021-10-05 12:17

Äpplet faller inte långt från päronträdet påstås det. William har ett motorsportsarv att förvalta. Farbror Mats tog SM-silver på Anderstorp i Formel 3. Pappa Nicklas har massor av titlar, både från formelracing och senare STCC och WTCC.

Och William gör det bra. I helgen körde 15-åringen hem titeln i juniormästerskapet i Formula Nordic på Mantorp.

– Det känns jätteskönt att ha tagit hem titeln med en tävling till godo, säger William, som tävlar för KAK. 

Att vinna mästerskapet är stort, riktigt stort och Formula Nordic har varit en bra språngbräda ut i världen för många svenska förare. 2016 vann Linus Lundqvist mästerskapet. Nu knackar han på dörren till IndyCar, den högsta amerikanska formelbilsserien där Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist redan kör.

– Det är ju drömmen att få göra som Linus, men jag är medveten om att det är en stor utmaning, säger William. 

Det krävs väldigt hårt arbete för att få till en internationell satsning och William är ödmjuk inför den uppgiften. Men han kan knappast få bättre hjälp än från pappa Nicklas som vet vad som krävs för att tävla utomlands. Men ingen dörr är heller stängt för att det ska bli en fortsättning på svenska banor, i högre serier.

– Det ska bli spännande att se vad vi kan sy ihop inför säsongen 2022, säger William.

Han har legat i topp i SM-serien redan från den första tävlingen och lyckats hålla en fortsatt hög nivå med resultat som oftast lett till prispallen. JSM-guldet är redan säkrat. Men en tävling återstår – finalen på Ring Knutstorp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!