Valla får miljonbidrag för ny aktivitetspark

Först fick han stipendium som årets ledare. Nu har Mathias Fredriksson också fått besked om att Valla IF beviljats ett miljonbidrag till den planerade allaktivitetsparken.

Motion & hälsa 12 december 2019 20:27

Förhoppningen var att arbetet redan skulle vara igång med invigning i mars 2020. Nu har arbetet med en aktivitetspark försenats. Veckans glädjebesked till Valla IF och kassören Mathias Fredriksson är dock en garanti för att man ska komma igång under våren nästa år.

– Det var ett superbra besked. Vi har beviljats 1,4 miljoner kronor till projektet från Allmänna arvsfonden berättar Mathias.

Tidigare i höstas utsågs han själv som mottagare av Region Sörmlands ledarstipendium på 10 000 kronor.

– Det var lika roligt det, säger Mathias som redan använt en del av pengarna.

– Eftersom vi ska anmäla ett ungdomslag i futsal så köpte jag ett utbildningspaket för att lära mig mer om femmannafotbollen inomhus. Lite pengar går också till den avslutningsmiddag vi ska ha med det ungdomslag jag varit ledare för under året.

Redan förra året började han skissa på planerarna på en allaktivitetspark vid Valla IP och hade en förhoppning om att första spadtaget kunde tas i samband med klubbens 100-årsfirande.

Ritningen är klart, en offert finns. Men finansieringen har inte lösts och därför har arbetet försenats. Men i veckan fick klubben besked om att Allmänna arvsfonden bidrar med 1,4 miljoner kronor.

– Med det löftet kan vi komplettera vår ansökan om bidrag också från Jordbruksverkets leader-pprojekt.. Den första kontakten vi haft har varit positiv, säger Mathias.

Han har också fått ett löfte från entreprenören om att offerten, som egentligen bara gällde fram till sommaren, förnyas utan fördyringar till aktivitetsparken. Den planeras till området vid idrottsplatsen där det i dag är en grusplan som två konstgräsplaner ska ge möjlighet till spontanidrottande, rörelse, glädje och gemenskap. Med motorikbana för de yngsta, gräsytor, multisportplan för bollsporter samt löparbanor för de äldre ska det bli en anläggning för alla, som dessutom anpassas för personer med funktionsnedsättning. Under vintersäsongen kommer sporter på is finnas på samma ytor. 

– Valla IF:s projekt är ett bra exempel på hur man kan inkludera och engagera barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Runt om i Sverige finns det många goda idéer men oftast saknas pengar. Därför finns Arvsfonden, säger Hans Andersson, enhetschef Arvsfonden.

Med byggstart i april kan multiarenan vara klar till sommaren 2020.

 

 

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa