MFF Support emot hopslagning med LB07

16 september 2019 23:45

I fredags presenterades nyheten att styrelserna för Malmö FF och damallsvenska Limhamn/Bunkeflo (LB07) är överens om att slå samman föreningarna. Något som medlemmarna i respektive förening ska rösta om vid extra insatta årsmöten senare i år.

Malmö FF:s supporterförening, MFF Support, motsätter sig dock förslaget. MFF Support skriver i ett uttalande på föreningens webbplats att de ser positivt på en elitfotbollssatsning för damer inom Malmö FF, men att det sker på fel sätt.

"Malmö FF bör skapa sin egen historia, sin egen framgång och förtjäna sin egen plats. Att överta en annan förenings historia, framgång och plats i seriesystemet är inte rätt väg att gå", skriver supportrarna.

Ambitionen är att Limhamn/Bunkeflos nuvarande verksamhet ska vara i Malmö FF. Men det är alltså inget som MFF Support stödjer.

"Vi ser fram emot att vara Malmö FF:s damlags officiella supporterförening, precis som vi varit tidigare. Men inte genom att överta en annan förenings plats i seriesystemet. Det är inte vårt Malmö FF".

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT