Marcus Karlsson vill spela vidare i VFC

Från att inte spela en enda match från start under förra säsongen till att starta nästan samtliga matcher. Marcus Karlssons utveckling under 2019 har varit stark – och han vill gärna fortsätta med det nästa säsong.

Marcus Karlsson har tagit chanserna han fått och etablerat sig som startman i division 2 under säsongen.

Marcus Karlsson har tagit chanserna han fått och etablerat sig som startman i division 2 under säsongen.

Foto: Viktor Runsten

Fotboll2019-10-11 12:00

Till 2018-säsongen anslöt Marcus Karlsson till Värmbol efter spel i ungdomslagen i Åtvidaberg, Linköping City och moderklubben Malmslätt. Han gjorde då också sin första säsong i seniorfotbollen, en säsong han inte riktigt fick grepp på. Det blev bara sex matcher i division 2, samtliga inhopp. Att jämföra med 23 seriematcher från start den här säsongen.

– I år känner jag att jag har utvecklats mycket, så jag har väl gjort en helt okej säsong. Jag är inte jättenöjd, men bättre än förra året, säger Marcus Karlsson.

VFC:s tränare Tobias Sander har benämnt Karlsson som säsongens utropstecken, men riktigt så långt vill han själv inte sträcka sig.

– Jo, ja asså, det har väl inte gått jättedåligt, men jag vet inte. Jag har väl lite höga krav på mig själv kanske, säger han med ett leende.

Vad utvecklingen beror på är svårt att peka ut. Men det finns några faktorer Marcus tror hjälpt honom på vägen, bland annat att han är ett år äldre och gör sin andra seniorsäsong.

– Jag har kommit in i det bättre. Fått en försäsong med laget och varit med från början. Jag tror att det har spelat en stor roll. Att Tobbe har trott på mig, sen har jag gjort det bra när jag har fått chansen.

Värmbol som lag fick en tuff inledning på vårsäsongen, men sedan dess har man hittat rätt i spelet och plockat sina poäng.

– Vi har blivit stabilare med tiden. Nu är vi ett riktigt bra lag, skulle jag säga. En bra säsong, konstaterar Marcus.

Vad beror det på?

– Mycket på Tobbe tror jag, fått upp de unga och fått dem att utvecklas. Men sen är det väl spelarna själva, vi har många rutinerade som tagit mycket ansvar. Sen har vi fått in David Strömgren som har gjort mycket skillnad nu under senaste tiden. Så det är mycket som spelar in där.

Marcus har även märkt av en större glädje på träningarna något han tror spelat in i vändning av form. Det spelar även in i att han trivs väldigt bra i VFC och spelar gärna vidare i klubben under nästa säsong.

– Då hoppas jag att vi har kvar ungefär samma lag och tränarstab, då tror jag att vi kan utveckla det här till något riktigt bra. Vi har en bra grund att jobba på.

Har du kontrakt för nästa säsong?

– Inte just nu.

Är det något ni jobbar på?

– Jag har inte hört något från klubben, men jag är inställd på att stanna i alla fall.

Marcus Karlsson är årets utropstecken i VFC enligt tränaren Tobias Sander.
Marcus Karlsson är årets utropstecken i VFC enligt tränaren Tobias Sander.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!