Malin, 32, vill springa med fler i höst

Malin Engström, 32 år, har sprungit hela livet. Nu vill hon skapa en gemenskap för sig själv och andra där löpningen är i fokus.

16 september 2019 22:19

Allt började med löpning i tränings- och tävlingsform i Sköldinge IF och även om Malin Engström så småningom lämnade det klassiska föreningslivet så fortsatte hon att springa. Kretstävlingarna blev KK-joggar och Göteborgsvarv. En sak saknade hon dock – gemenskapen.

– Jag mår bra av att springa, så det är inget fel på motivationen. Men det är klart att det känns motigt att alltid springa själv och att inte dela intresset med andra, säger Malin Engström som jobbar som kock och bor med sin sambo och två barn i Katrineholm.

I dagsläget tränar hon fyra eller fem gånger i veckan.

– Ibland är det distans, ibland intervaller. På vinterhalvåret kör jag styrketräning också. Variation är viktigt, säger hon.

Malin springer upp till tio lopp per år för att hålla träningsgnistan vid liv.

– Det är roligt att ha något att träna för. Jag tävlar mot mig själv, men det är lättare när man har lopp att sikta emot.

Som längst springer hon halvmaraton.

– Längre tid än så har jag svårt att prioritera att träna för. Tiden med familjen är viktig, säger hon.

Malin berättar att hon länge känt ett behov av ett sammanhang och en miljö där hon kan utvecklas inom löpningen. Därför var det ett enkelt beslut att dra igång Runacademy-verksamhet i Katrineholm.

– Det är roligt att testa något nytt, att utmana sig själv och att få sprida löparglädje. Tillsammans med ideella ledare kommer vi dra igång löpargrupper för alla nivåer i höst, säger hon.

Konceptet finns i flera olika städer och innebär att deltagarna i grupperna mot en terminsavgift får coaching och nya pass varje vecka för att utvecklas inom löpningen samtidigt som de får en ny gemenskap.

– Det blir som en blandning av gruppträning och föreningsverksamhet. Det är proffsiga pass och alla kommer att kunna ta sig vidare till sin nästa nivå, säger Engström som blir platschef för organisationen.

I september drar de igång.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Hilda Djupenström