Lyckad helg i Duveholmshallen för KIB

Föreningen har sett på helgen som ett läroår för "Innebandyfesten". Med responsen KIB fått från gästerna är dem övertygade om en återkomst för arrangemanget till nästa år.

På lördagen spelades 17 matcher. Bland annat KIB:s flickor 05/06 mot IFK Gnesta.

På lördagen spelades 17 matcher. Bland annat KIB:s flickor 05/06 mot IFK Gnesta.

Foto: Viktor Runsten

Innebandy2019-11-17 16:10

Med 17 spelade matcher under lördagen för ungdomslag, lag som samarbetar tillsammans så tycker Katrineholms Innebandys ordförande Tomas Larsson att det var en väldigt lyckad helg. Framför allt då lördagen fick en speciell känsla.

– Vi sa det själva att det blir lite som en cup. Vi har ju vår cup varje år i april och det var lite cupstämning igår, så det kändes jättekul, sa Tomas på söndagen.

Dock blev det inte den uppsving i publik under lördagen som Tomas hade hoppats på.

– Men det kan också bero på att de gästande lagen som var här hade ganska små trupper, då blir det inte lika många föräldrar som följer med. Så det tror jag mer är en tillfällighet.

17 matcher på lördagen och fem till på söndagen, där bland annat KIB:s herrjuniorer förlorade mot Ledberg och damlaget vann mot IBF Linköping.

Inför helgen var Tomas mål att de skulle få visa upp KIB från sin bästa sida. Med facit i hand tycker han att det målet nåddes.

– Det tycker jag absolut, allting har funkat. Vi fick väldigt bra respons från de ungdomslagsgäster som var här igår, de gav oss väldigt stort beröm för arrangemanget som vi har lyckats med. Det känns skönt att någon annan säger det utifrån.

Finns det möjlighet att ni gör om det här i framtiden?

– Ja, det har varit ett mål. Helgen har varit en startsträcka för oss i år bara för att testa oss för. Vi har sett det som ett läroår. Vi tycker att det har varit så pass bra att det här kommer komma tillbaka nästa år, det tror jag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!