Linköping och Piteå tappade poäng i toppen

Det fanns två förlorare i toppstriden i damallsvenskan när den tolfte omgången spelades klart. Dels Linköping som bara fick 0–0 hemma mot Kristianstad, dels mästarlaget Piteå som förlorade med 0–1 mot Örebro.

10 augusti 2019 16:20

I den spännande toppstriden i damallsvenskan låg sex lag inom fem poäng inför lördagens spel. Fyra av lagen vann, Linköping fick oavgjort och Piteå blev utan poäng.

Ettan Rosengård var dock bara tre minuter ifrån att tappa poäng hemma mot Eskilstuna. Men i 87:e minuten kunde nigerianskan Anam Imo göra sitt andra mål för dagen och fixa 2–1-segern till Malmölaget.

En del hade nog börjat ställa in sig på 1–1 men vi gav inte upp och var effektiva när chansen kom, sade Imo till Skånska Dagbladet.

I Rosengård saknades Caroline Seger vars lårskada fortfarande håller henne borta från spel.

En liten skadekänning bara, om det varit en avgörande match i slutet av säsongen så hade hon kunnat spela. Samtidigt stärker det oss som grupp att vi kunde göra det bra även utan henne, historiskt sett har laget haft svårt när hon inte spelat, sade tränaren Jonas Eidevall.

Målrikt i Göteborg

Rosengård har 27 poäng, tre bättre än Vittsjö som dominerade hemma mot Limhamn Bunkeflo. Tove Almqvist inledde och avslutade målskyttet och däremellan gjorde Nellie Persson och Clara Markstedt varsitt mål i 4–0-segern.

I Göteborg bjöd hemmalaget på fem målskyttar i derbyt mot bottenlaget Kungsbacka. Efter 2–0 i halvtid satte Pauline Hammarlund två mål på tre minuter och till slut vann Göteborg med 6–0, årets största seger för laget.

Skönt att det släpper för oss, sade Pauline Hammarlund till Göteborgs-Posten.

Med målen gick hon upp i delad ledning i skytteligan på åtta mål, samma som lagkamraten Rebecka Blomqvist som gjorde matchens första mål.

Det är jättekul. Det är vårt jobb där framme att bidra med mål och det är ett bra anfallsvapen att vi hittar varandra så bra där uppe, säger Hammarlund.

Oavgjort i Linköping

Linköping tappade från tredje till femteplats när man inte lyckades få in bollen i mål mot Kristianstad. Som tur var för hemmalaget så lyckades inte gästerna med det heller.

Linköping har 22 poäng och är nu en poäng bakom Göteborg och Örebro.

Örebro tog chansen att klättra när mästarlaget Piteå kom på besök. Tack vare ett sent mål av Heidi Kollanen vann Örebro med 1–0. Extra skönt för Kollanen som missat öppet mål tidigare i matchen. Och en tung förlust för Piteå som står kvar på 19 poäng och fick se sig passerat av Kristianstad som är ny sexa.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Håkan Bergholtz/TT