Tre matcher återstår av grundserien. VVK möter Södertelje VBK på hemmaplan på lördag. 

– Det kommer att bli en jävligt rolig match. Om vi vill klättra i tabellen så är det nu vi har chansen, säger VVK:s lagkapten Albin Bishop Eriksson.

Efter en tung säsong har VVK till sist hittat formen. Laget har tagit poäng i tre raka matcher, då man vunnit mot Lund och Säter, och tagit en poäng mot Örkelljunga. 

– Att vi har tagit poäng i tre matcher i rad har gett oss en bra känsla. Det kommer att bli en spännande avslutning på säsongen, säger den 30-årige vänsterspikern och fortsätter: 

– Mycket av den bra formen har att göra med att Dardan (Lushtaku) har kommit in i laget. Han är en tung spelare. 

Vad har Dardan Lustaku bidragit med? 

– Att vi har fått in en extra spelare är enskilt den största orsaken till att vi ha blivit bättre. Sedan har han kommit in med mycket erfarenhet och visat oss andra hur man kan vinna matcher, svarar Bishop Eriksson. 

Både VVK och Södertelje är klara för slutspel. VKK ligger för tillfället på en niondeplats i tabellen, men har möjligheten att klättra till en sjundeplats, vilket skulle ge laget hemmaplansfördel i åttondelsfinalen. Efter helgens match mot Södertelje möter VVK Linköping borta och Hylte/Halmstad hemma. 

– Vi måste spela felfritt i de tre återstående matcherna. Alla tre lag har ett bra anfallsspel och gör sällan några misstag. Sedan måste jag, Dardan och Haralds (Regza) vara heta och ta de poäng vi måste ta för att vinna. 

Vilka styrkor har Södertelje som ni måste se upp för? 

– De har väldigt stora spelare och blockar bra överallt. Centern Aleksic Vladan är en av ligans bästa spelare och snittar runt 15 poäng per match. Kan vi stoppa honom så är mycket vunnet, svarar Bishop Eriksson. 

VVK har kämpat i botten av tabellen den här säsongen. De tog in kanadensaren Mike Bossence som ny tränaren inför säsongen och det har tagit tid att få till det nya spelsystemet. 

– Vi tog in en ny tränare i början av säsongen och ändrade vårt spelsystem till fullo och det har tagit tid att komma in i vårt nya spelsätt, berättar Bishop Eriksson och fortsätter: 

– Vi har pressat alla lag, men har inte räckt hela vägen. Det har varit många jobbiga bussresor hem efter matcher. Men vi vet att vi är ett bra volleybollag och nu ska vi in i slutspelet och störa favoriterna så mycket som möjligt.