KVBS slog fjolårets elitserielag Tillberga

KVBS har fått en smakstart på bandysäsongen, 7–0 förra helgen mot Västanfors följdes upp med 8–3-seger mot fjolårets elitserielag Tillberga i Supercupen.

30 januari 2018 18:00

I fjol skilde det två divisioner mellan Tillberga och KVBS, men när Tillberga åkte ur elitserien hamnade de i allsvenskan där nu också KVBS spelar efter att ha vunnit division 1. Men den skillnaden märktes inte alls när lagen möttes i Västerås på söndagen. KVBS och framförallt Niklas ”Messi” Eriksson satte högsta fart från början och gick fram till en 5–0-ledning i paus. Om det beror på att nya tränaren Roger ”Gubben” Carlsson har satt sin prägel på laget ville, eller kunde, han inte svara på.

– Det får du fråga grabbarna om, men jag har en spelidé som innebär att vi ska vara täta bakåt, inte fuska och vara snabba att slå till på omställningar och det gjorde hela laget riktigt bra.

Hela laget får högt betyg, men ett extra plus förstås till sexmålsskytten(!) Niklas ”Messi” Eriksson som fått en kanonstart på säsongen. Dessutom var nya liberon Tobias Andersson i stort sett felfri och Fredrik Öjdahl på backen var också mycket duktig, tyckte Roger ”Gubben” Carlsson. De övriga två målen gjordes av Linus Doktare och Jesper Ekström.

Nästa helg är det AIK som väntar. På andra planhalvan finns då förre Katrineholmsspelaren Rinat Shamsutov, 45 år, som är spelande tränare i ”Gnaget”.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ronny Falck

Ämnen du kan följa