– Jag tror att vi till slut grejar första platsen, säger 22-åriga Esmeralda Tällö.

Hon är det senaste nytillskottet i FBC-maskineriet och hon kan allt om värsta antagonisten om serieguldet, nämligen Nykvarn.

– Det var ju den klubben jag representerade innan jag kom till Katrineholm, säger Esmeralda som till vardags jobbar som idrottslärare i Södertälje.

Artikelbild

| Esmeralda Tällö och hennes lagkamrater är laddade inför dagens möte med kölaget Standard.

Innan hon hamnade i Nykvarn spelade hon bland annat allsvensk innebandy för Trosa och Tälje.

Därmed är hon väl medveten av vad som krävs ifall FBC tar klivet upp i allsvenskan. Ett år för tidigt, enligt planen för årets division 1-nykomling.

– Det låter kanske lite konstigt, men målsättningen när vi startade den nya föreningen var att nå allsvenskan efter tre år och nu har det ju bara gått två, säger tränaren Kent Olsson.

Tillsammans med Esmeralda drog han innan torsdagsträningen i Duveholmshallen upp riktlinjerna inför de tre avslutande matcherna. Just nu leder Nykvarn tre poäng före FBC, men även lag två och tre får kvala.

Artikelbild

| Målskillnaden kan bli avgörande om seriesegern och därför gäller det för FBC att skicka in så många bollar som möjligt i motståndarmålet.

– Vi har avgörandet helt i våra egna händer, säger Emeralda.

Det är så jämnt i toppen att målskillnaden säkert kommer att ha betydelse. I klartext betyder det att FBC i lördagens match ska ösa på framåt mot kölaget Standard.

– Vi kan vara riktiga vassa framåt, poängterar Tällö som i sin debut i FBC var med och skördade en 12–1-seger.

Men vad händer då när serien är färdigspelad? Då väntar ett till synes lite invecklat kvalspel för något direkt avancemang till allsvenskan innebär en serieseger. Om FBC slutar som seriesegrare vet inte ens Kent Olsson vilket motstånd som väntar.

– Det är oklart i dagsläget, men det kan komma att handla om ett lag från Örebroregionen.

En del av osäkerheten beror på att det är många U-lag i serierna, som inte får kvala beroende på var klubbens A-lag spelar. Men oavsett hur matcherna kommer att se ut efter seriespelet så är det i alla fall helt klart att säsongen kommer att pågå långt in i mars månad.

I mitten av mars får vi svaret på hur framtiden kommer att se ut för oss, säger Kent Olsson som de senaste 20 åren fungerat som tränare i olika innebandyklubbar.

– FBC är min femte förening som jag ägnar mina tjänster åt, säger han.

Och han är inte bara tränare. I egenskap av egen företagare är han också klubben största sponsor.

– Jag älskar sporten och nu kännes det häftigt att vara med och kriga om en kvalplats till allsvenskan, säger Kent Olsson.