KSS:arna kommer allt närmare USM

Förra gången handlade det om meter. Nu är de bara centimetrar ifrån kvalgränserna till USM.

14 maj 2019 20:49

Med de svenska ungdomsmästerskapen i sikte begav sig fyra simmare från Katrineholms simsällskap till Uppsala för att tävla i helgen. I tävlingarna som arrangerades av Uppsala simsällskap blev det både pallplatser och personbästa – men de eftertraktade kvaltiderna till USM uteblev så när som på några centimeter.

– Förra gången vi försökte på kvaltiderna var det en, två meter som saknades. Nu var det tiondelar, centimetrar, berättar tränaren Ola Pettersson.

Olle Pettersson var riktigt nära på på distansen 100 meter bröstsim. Där knep han ett silver med tiden 1:17, trots att han inte riktigt fick till frånskjutet i vändningen. Kvaltiden för samma distans är 1:16:80. Kevin Grahn var också han nära kvaltiden, framförallt på distanserna 50 och 100 meter frisim där han tog två brons. Där hade en halvmeter till behövts.

Måns Rydergren var visserligen lite längre från kvalgränserna, men tog sex personbästa. Filippa Karsson var två knappa sekunder från målet – kvaltiden på 100 meter frisim.

– Vi har två chanser kvar, dels i Danmark om några veckor och sedan i Mariestad i juni. Det är bara att trimma till dess och de utvecklas hela tiden, säger Pettersson.

På ett annat håll tävlade Sanna Marjeta. I riksmästerskapen i parasim i Sundsvall knep hon fyra medaljer – tre silver och ett brons. Hon tog inte bara två personbästa med över fem sekunder på bröstsim-distanserna, utan kvalade också med sina tider till SM.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Hilda Djupenström