KSS är tillbaka på banan igen

Ombyggnationen av Duveholmshallens badhus satte lite käppar i hjulen för Katrineholms Simsällskap. Men på söndagen markerades en ny början för föreningen då man arrangerade sin första tävling på 20 månader.

8 september 2019 19:45

Nu är Duveholmshallens badhus ordentligt invigt, för nu har KSS äntligen fått komma tillbaka till hemmahallen. Och tränaren Ola Pettersson kunde inte vara gladare.

– Så skönt, så avkopplande att se. Ungdomarna har skött sig kanonbra. Många av de har satt personbästa, så det har släppt också. Skönt att få vara hemma igen, säger han.

Under den långa perioden då KSS inte kunnat utnyttjat Duveholmshallen, till vare sig tävling eller träning, har man åkt land och rike runt för att hålla sina ungdomars intressen uppe.

– Vi har varit i Helsingborg, Falkenberg, åkt långväga. Men skojigt, fast jobbigt. Vi har ju kört över 3000 mil till träningarna bara, på ett år. Det här är ju suveränt, att kunna cykla hit, säger Ola med ett skratt.

Under den tiden har KSS bara kunnat hålla igång med en träningsgrupp. Och nu när man är tillbaka i hemmahallen kan arbetet börja med att bygga upp klubben igen.

– Det var över 120 simmare som vi inte har kunnat ge träningstillfällen. Men av de har många börjat komma tillbaka, vi har nästan kö på nybörjargruppen, så det ser bra ut. Men vi måste bygga en ny klubb nästan, men det är kul, inspirerande.

Ola förklarar att det inte finns någon tävling planerad i Duveholmshallen förrän Duvedoppet på trettondagen. Innan det ska man till Örebro på en stor ungdomselittävling om två veckor. Och Ola tycker att KSS har en stark grupp ungdomar att bygga på.

– Vi har ett gäng som är bra. De behöver tävla mot hårt motstånd, så det blir kul.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Viktor Runsten