Det är inte bara de stora mästerskapen och serierna som drabbas av coronautbrottet. Det gäller också motionärerna.

För knappt två veckor sedan ställde Göteborgs friidrottsförbund in 23 av vårens lopp, bland annat Göteborgsvarvet. Med fyra månader kvar till KK-joggen i centrala Katrineholm är dock inget beslut taget om det loppet.

– Planeringen fortsätter för vårt 30-årsjubileum och det 31:a loppet som att det blir av. Sanktionen till friidrottsförbundet är inskickad och vi har koll på bansträckningen, säger Håkan Gustafsson i arrangörsgruppen.

Han har inget datum när ett beslut senast måste fattas.

– Vi har inte öppnat anmälan än, men känner ingen panik, säger Håkan Gustafsson.

Han kan inte i dag säga ett exakt slutdatum när arrangörerna måste bestämma sig.

– Vi har fortfarande ett par månader på oss. Vi har en väl fungerande organisation som är förberedd. Men senast i slutet av maj måste det vara klart för att vi ska kunna beställa tröjor och medaljer och få dem till loppet den 4 augusti, säger Håkan Gustafsson.

När många andra stora lopp ställts in riskerar också motionärer att bli utan återbetalning av startavgiften. 

– Det är inte för att vi är gnidna eller försöker tjäna pengar på den här situationen. Ska vi betala tillbaka alla anmälningsavgifter, då finns vi inte längre. Då blir det inget Stockholm Marathon, Vårruset, Tjejmilen eller Tjurruset och så vidare, säger Marathongruppens vd Daniel Almgren som bland annat arrangerar Stockholm Marathon.