KIF:s moral bakom vinsten: "Vi krigar"

KIF:s herrar tog hem vinsten mot Sjöängen i årets andra match med siffrorna 76–39. De var inte bara det rent spelmässigt bättre laget, utan framgången grundar sig på bra kämparglöd, enligt lagkaptenen Alexander Söderberg.

27 januari 2019 18:58

Det var egentligen bara i fem minuter av den första tio-minutersperioden som spelet var hyfsat jämnt – ett tag hade Sjöängen, som ligger längst ned i den mellansvenska division 3-tabellen, till och med ledningen. Men KIF reducerade, kvitterade och skapade sig en ledning som de sedan höll – och utökade rejält, de resterande 30 minuterna av matchen.

Lagkaptenen Alexander Söderberg berömde både tränare och lagkamrater i pausen mellan de två första och de två sista perioderna.

– Vi gör det bra i dag, även om vi kanske inte spelar på vår maxkapacitet. Vi alla vet att vi har vad som krävs för att vinna den här matchen och vi krigar. Framförallt har vi bra moral, berättar den nyblivna pappan som av förklarliga skäl inte tränat de ordinarie tre gånger i veckan som han brukar med laget just inför den här matchen.

Träningstimmar har han redan en hel del av.

– Jag har spelat i 18 år, så Nyhemshallen är som mitt andra hem, säger han.

Som tränare för 02/03-laget har han lyckats rekrytera bland annat 16-åringarna Philip Luong och William Allen till herrlagsleden.

– Det började med inhopp för sjuka, men de är riktigt duktiga och lär sig allt mer att ta plats.

Matchfakta

KIF Basket–Sjöängens IF: 76–39 (16–13, 32–21, 59–24, 76–39)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Hilda Djupenström