Efter onsdagens förlust mot Trosa/Edanö låg Katrineholms innebandyherrar på andraplatsen i kvalet om den sista division 2-platsen. Därmed hamnade också avgörandet utanför deras kontroll och Katrineholmsherrarna fick istället förlita sig på IFK Gnesta. Laget spelade nämligen om en division 1-plats mot Borlänge och hade de inte klarat av motståndet från Dalarna och istället stannat kvar i tvåan, hade det inneburit nedflyttning för KIB. Men så blev det inte. Istället tog IFK Gnesta en solklar seger, (10-3) och säkrade kontraktet i ettan för sig själva och i tvåan för KIB.

– Jag är glad, jättejätteglad och lättad. Visst, det är synd att vi inte kunde spela oss till platsen själva och att vi blev beroende av andra. Men att vi klarar oss kvar är jätteskönt och viktigt för föreningen, sa KIB:s spelande tränare Joel Callhammar när han fått beskedet.

Nu kan han och lagkamraterna pusta ut i ungefär en och en halv månad innan försäsongsträningen drar igång. Men att få vila med vetskapen om att de spelar i division 2 nästa gång är värt mycket enligt Joel.

– Det är ett bra startskott inför nästa säsong och en lättnad. Alla vet hur viktigt det är att vi spelar i division 2. Allt blir lättare, vi har ambitionen och vill göra en storsatsning. Det blir lättare att knyta rätt personer till sig. Men nu ska vi ta det jättelugnt. Efter det här kvalet, som varit en riktig soppa, är alla ganska mätta på innebandy, sa han.