Från tidigt på morgonen till sent på kvällen är ishallen fylld med konståkare och deras tränare. Lägret som anordnas av Enköpings konståkningsklubb, som i flera år har ägt rum i Katrineholm, håller på i tre veckor. Lägret har varit igång i en vecka och två aktiva veckor återstår.
– Åkarna kommer från hela Sverige och Danmark. Vi håller på hela dagen från nio till halv åtta. De yngre barnen tränar först och sen tränar seniorerna på eftermiddagen, säger Tanja Magnusson, tränare för Vallentuna konståkningsklubb.
En av åkarna som är äldst på lägret är 26-åriga Michael Neuman som har hållit på med konståkning sedan han var tre år. Han tränar inför tävlingssäsongen som drar igång i september.
– Koreografin är redan klar. Den gjorde vi tidigare eftersom det tar lång tid att lära sig och tungt konditionsmässigt. Nu tränar jag på att sätta nya hopp.
Isabelle Brandeborn som fyller 14 i år och tränar för Enköping, har också några nya hopp som hon vill klara efter lägret.
– Jag vill klara en dubbelaxel och så i år har jag som mål att vara nära ett trippelhopp, säger hon.
Det bästa med konståkning tycker hon är att det är en så unik sport.
– Det är en unik sport och många förstår inte hur mycket disciplin det krävs.
Det är inte första gången hon är med på lägret och hon är väldigt nöjd med hur det är uppstyrt.
– Jag är nöjd med träningen och det är bra is. Hela konceptet är bra. Konståkning är jätteroligt.
Elisabet Brandeborn, mamma till Isabelle, är med och hjälper till som lägerförälder.
– Det är jättekul. Det är runt 50 deltagare första veckan men det kommer fler andra veckan. En del åkare är med alla tre veckor medan några bara är med en eller två, säger hon.
Förutom flera tränare finns en koreograf på plats för att hjälpa åkarna inför tävlingssäsongen i höst.